Kitaplarım Bana Yetecek Kadar Büyük Bir Krallıktır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kitaplarım Bana Yetecek Kadar Büyük Bir Krallıktır Sözü İle İlgili  Kompozisyon

Kitaplar, içinde bilgiler olan, insanlara bir şeyler öğreten önemli araçlardır. İnsan kitap okuyarak farkı dünyaları tanır. Onlar sayesinde farklı ülkelere gider oraların özelliklerini görür ve  hayal gücü daha da genişler.

Kitap okurken kişi istediği hayalleri kurar. Çünkü kitap okurken kimse hayallerini engelleyemez. Yani kitaplar insanı  yüceltir. Kendinin patronu yapar. İnsan istediği yere gider isteği şeyleri kitap sayesinde yapar. Kitaplar umudumuzdur, hayal gücümüzdür. Kitap okumak insanı karanlık bir dünyadan aydınlık bir dünyaya çıkarır. Okumak bunun için önemlidir. Çünkü hiç bilenle bilmeyen bir olur mu diyor dinimiz, elbette ki olmaz. Okuyan daha çok gelişir, problemlerini daha iyi çözer. Okumak sayesinde geleceğine  hazırlık yapar.  Kitaplar bize sorgulamyı, bilimsel düşünmeyi, yorumlama kabiliyetini kazandırır. Kitaplar candır.


Kitap okuyarak kişi kendinin kralı olur, kimsenin buyruğuna girmez. Kitaplar sayesinde toplumlar gelişir ve aydın insanlar ortaya çıkar''.Ben kitaplarımı değil kitaplarım beni ortaya çıkarmıştır'' bu söze çok uygun bir örnektir. Kitaplar insana  ilham verir. Hayatınızdan kitap okumayı eksik etmeyin.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme