Önemli Olan Hata Yapmak Değil Yapılan Hatalardan Ders Çıkarmaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Önemli Olan Hata Yapmak Değil Yapılan Hatalardan Ders Çıkarmaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon  

İnsan olduğumuz için hepimizin hayatta hataları, yanlışlıkları olmuştur. Hiç kimse ben mükemmelim hiç hatam olmadı diyemez. İnsandır beşer şaşar. Elbette ki hatalarımız olacak ama önemli olan bunları bir daha tekrarlamamak ve bu hatalardan ders  çıkarmaktır.

Hatalar insanlara özeldir. İnsanlar  günlük  hayatında değişik sorunlar ile karşılaşır. Bu sorunlar ile uğraşırken  bazen hata yapabilirler. Örneğin;  arkadaş seçiminde çok dikkatli olmalıyız. Anne ve babamızın onaylamadığı kişiler ile arkadaşlık kurmamalıyız. Oldu ki ailemizi dinlemedik ve kötü alışkanlıkları olan biri ile arkadaş olduk ve  sağlımıza zarar veren maddeler kullanmaya başladık ve soluğu hastanede aldık. Hata yaptığımızı anladık ve ailemizin sözünü keşke dinleseydik dedik. Daha sonra bir daha kötü alışkanlıkları olan kişiler ile arkadaş olmadık.

İşte bundan dolayı hayatta başımıza bazı istenmeyen olaylar gelebilir. Önemli olan bu problemlerimizden ders çıkararak bir daha aynı şeyleri tekrarlamamamızdır. Hayatta hata yapabilirsiniz  ama bu hatalara tekrar düşmemek için  daha dikkatli olmalıyız.

1 yorum:

Deneme