Hayırsever Olmak

     Toplum birbirinden farklı insanların bir arada yaşadığı bir olgudur. Bu yüzden toplum içerisinde çok çeşitli özelliklere sahip insanlar bulunabilir. Zenginler, fakirler, muhtaç insanlar, yaşlılar, gençler ve daha aklınıza gelebilecek türlü vasıflarda insan...

     Her türden insanın olduğu şu dünyada en önemli özelliklerden biri hayırsever olmaktır herhalde. Çünkü insanları bencillikten uzaklaştıran ve başkalarına yardım ederek mutlu olmasını sağlayan bir şeydir hayırseverlik. İnsanın hayırsever olması sanıldığı kadar kolay değildir. Çünkü kişinin kendine ait bir şeyi hiç tanımadığı bir insanla paylaşması çok zordur. Hayırsever olmak karşılık beklemeden sadece başkalarını mutlu etmek gayesi taşır. Bunu da çoğu insan başaramaz. Özellikle günümüz dünyasında insanların doymak bilmeyen nefisleri ellerindekini başkalarıyla paylaşmalarını zorlaştırırken.

     Başkalarına bir faydası dokunmadıktan sonra dünyalar kadar servete sahip olmanın hiçbir kıymeti yoktur. Bu yüzden ihtiyaçlarımızın fazlasına sahipsek bunların bir kısmını başkalarıyla paylaşmayı bilelim. Bu sayede hem başkalarının gönlünü kazanmış oluruz hem de toplum içerisinde huzurun oluşmasına katkı vermiş oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme