Dünya Hakimiyet Teorileri-2

  1. Uzay Hakimiyet Teorisi :
George Bush'un "Uzaya hakim olan dünyaya hakim olur" düşüncesinden köklerini almıştır.  Bu proje ile ABD uzay savaş teknolojilerini hazırlamaktadır. Uzay okları adı verilen silahlarla dünyadaki bir hedef uzaydan vurulacak ve bu oklar 750 m derinliğe kadar girebilecektir. Uzay aynaları, gerektiği zaman meteorların da silah olarak kullanılması gibi düşünceler de bu projenin diğer ayakları.
  1. Tarihin Sonu Teorisi :
Francis Fukuyama'ya göre insanoğlu yüzyıllardır birçok sistem denemiş ve en sonunda Batı'nın kapitalist demokrasi sistemine ulaşmıştır. Bu sistem en ideal sistemdir ve insanoğlu en başından beri aradığını bulduğuna göre dünyanın sonu gelmiş demektir.
  1. Medeniyetler Çatışması Teorisi :
Samuel Hungtington'a göre yeni dünyada mücadeleler ekonomik ya da ideolojik değil kültürel olacaktır. Medeniyetler arasındaki farklılıklar savaşların kaynağı olacaktır.
  1. Medeniyetlerin Bütünleşmesi Teorisi :
Gerald Segal ve Barry Buzan'a göre gelecekte batı medeniyeti diğer tüm medeniyetleri potasında eritecek ve tüm medeniyetler tek bir çatı altında bütünleşecektir.
  1. Büyük Satranç Tahtası Teorisi :
Zbingniev Brzezinski mevcut şartlarda beş stratejik oyuncu ( Rusya, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan ) ve beş stratejik mihver ( Türkiye, Azerbaycan, İran, Güney Kore ve Ukrayna) olduğunu ileri sürer.
Amerika ise Avrasya'nın hakemi konumundadır ve o olmadan hiçbir sorun çözülemez.
  1. Eksen Ülkeler Hakimiyet Teorisi :
Robert Chase, Paul Kennedy ve Emil Hill'e göre 9 tane eksen ülke vardır ve bu 9 ülkeye hakim olan dünyaya hakim olur. Bu ülkeler şunlardır :
Türkiye, Brezilya, Hindistan, Pakistan, Mısır, Cezayir, Güney Afrika, Endonezya, Meksika
  1. Entrika Çemberi Teorisi :
Prof Dr. Ramazan Özay dünyanın 10 üyeli bir güç merkezi tarafından yönetildiğini ve bu güç merkezinin merkezi Kudüs olan bir dünya devleti kurmak istediğini ileri sürmektedir. Bu güç şebekesine İlluminati denilmektedir.

Yazının İlk Bölümü İçin Tıklayın...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme