Zenginlik ve Mutluluk Arasındaki İlişki Nedir?

 

Zenginlik ve Mutluluk Arasındaki İlişki Nedir?

 

İnsan mutlu olmak ister. Mutlu olmak için insanların gereksinimlerini karşılaması gerekir. Bu gereksinimlerinin karşılanması için paraya ihtiyaç vardır. Para olunca isteklerimize ve ihtiyaçlarımıza daha çabuk ulaşırız ve kimseye muhtaç olmayız. Paramız çok olursa, arsamız, evimiz, arabamız olursa zengin oluruz ve kendi kendimize yeter hale gelmeyip çevremizdekilere yardım etmeye başlarız.. İnsan zengin olunca mutlu da olabilir. Yeter ki aklını kullansın ve sahip olduklarını bir anda harcayıp bitirmesin.

 

Yoksulluk zor bir şeydir. Evde ihtiyaçlar karşılanmadığı zaman illaki aile içinde bir zaman sonra sorunlar yaşanmaya başlayacaktır. Çünkü para olmayınca açlık olur, mutsuzluk olur ve başka insanlara muhtaç hale gelme olur. Bu da aile içinde sorunlara neden olur ve ailedeki huzur bozulur. Zaten ne olursa yoksulluktan oluyor ve yoksulluk geçimsizliği de beraberinde getiriyor. Bunun için insan zengin olunca mutlu da olur. Zenginlik ile mutluluk arasında doğrudan bir ilişki vardır diyebiliriz ama mutlu olmak için de sadece zenginlik yeterli olmayabilir. Yani zenginlik ve mutluluk arasındaki ilişki  bu durum kişiye göre değişebilir. Mesela bazı kişilerin kendine yetecek kadar parası vardır, zengin değildir ama o kişi kendine yetebildiği için, başkalarına el açmak zorunda kalmadığı için mutlu olabilir.

 

Bazen insanlar küçücük bir şeyden bile mutlu olabilir ama bu mutluluk kalıcı olmayabilir. Kalıcı olması için de zenginlik olması şarttır. Çünkü zengin olunca başka insanlara da yardım edersin ce cömert olursun. Başka insanlara da yardım etmek sana manevi anlamda büyük haz veriri ve mutluluğun paylaşmak ile daha çok artar ve daha çok yardım eder, daha çok insan olursun. İnsan zengin olunca daha çok çevresi olur, daha çok seyahat eder ve her yeri gezerek mutluluğuna mutluluk katar.

1 yorum:

Deneme