Görünmez Olsaydınız Neler Yapmak İsterdiniz? Anlatınız.

 

Görünmez Olsaydınız Neler Yapmak İsterdiniz? Anlatınız.


Görünmez olunca benden daha güçlü olan ama insanlara kötülükler yapan, insanların hakkını yiyen büyük adamların gücünü alır, parasını alır ve yoksul olanlara dağıtırdım. Savaşlarda kullanılan tank, tüfek ve bombaları işlevsiz hale getirirdim ve savaşlar böylece son bulurdu. Acı içinde kıvranan, ölümcül bir hastalığı olan bir yaşlı teyzenin hastalığının acılarını dindirmek için ona mucize bir ilaç verirdim ve böylece o teyze acısız bir gün geçirmiş olurdu. 


Görünmez olsaydım şımarık insanları adam ederdim ve onları bir güzel kendilerine getirirdim. Daha mütevazi ve daha iyi insan olmalarını sağlardım.  Hırsızlar kafalarına göre kimsenin bir şeyini çalamazlar onlara hemen engel olurdum ve onlara da bir güzel derslerini verirdim ve bir daha hırsızlık yapmaya kalkışmazlardı. Çevremde bana iyi gibi görünen ama beni sevdiklerinden emin olmadığım kişilerin benim hakkımda ne düşündüklerini öğrenmek isterdim. Param yok yoksulum diyen kurnaz kimselerin ne kadar parası olduğunu öğrenir ve onlara da bir güzel ders verirdim. Çok havalı görünen, kendini güçlü gibi gösteren insanların gerçek hayatında da aynı şekilde olup olmadığını gözlemlerdim. Cumhurbaşkanı ne yiyor, bakanlar ne yiyor, tatilleri nasıl oluyor diye her birinin bulunduğu ortama girerdim. Devletin gizli bilgilerini öğrenmek isterdim. 


Yalancı insanların kimseler olduğunu, dürüst insanların kimler olduğunu öğrenirdim. Dili ile kalbi bir olmayanların kim olduğunu öğrenirdim. Çıkarcı insanlar kim, beni gerçekten sevenler kim onu öğrenirdim. Adaletsizlik yapanların kim olduğunu, kimselerin helal para kazandığını, kimlerin haram paraya göz koyduklarını ve daha bir sürü şeyi öğrenmeye çalışırdım.

1 yorum:

  1. Çok güzel bi anlatım bir öğretmen olarak öğrencilerime akıllı tahtadan bunu açtım ve onlarda çok sevdi yazan kişi ellerine salık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Deneme