Mezun Olunca Nasıl Bir İşte Çalışmak İsterdiniz, Gerekçeleriyle Anlatınız.

 

Mezun Olunca Nasıl Bir İşte Çalışmak İsterdiniz, Gerekçeleriyle Anlatınız.

 

Okulumu bitirip mezun olduktan sonra beni mutlu eden, bana kendimi iyi hissettirecek bir işte çalışmak isterdim. Meslek olarak da beslenme uzmanı olmak isterdim. Beslenme uzmanı olabilmek için üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik bölümünün tercih edilmesi gerekir. Üniversite eğitimi 4 yıldır. Fakat bazı üniversitelerde İngilizce hazırlık programı uygulandığı için bu süre 5 yıla uzayabilir. Yüksek lisans ve doktora ile akademik kariyer yapılabilir.


 Günümüzde sağlıklı beslenmeye fazla dikkat edilmemektedir. İnsanlar kilo almaya devam etmektedir. Çünkü sağlıklı besinler tüketmemektedirler. Ben de onların sağlığını daha iyi hale getirmek için, hayatı boyunca bir beslenme düzeninin olması için onlara uzman olarak elimden geldiği kadar destek olmaya çalışırdım ve insanların yemek alışkanlıklarını düzene sokup, sağlıklı beslenmeyi yaşamlarına dahil etmek için bir takım tıbbi testler yapardım ve onların daha sağlıklı ve daha mutlu olmasını sağlardım. Ne yersen osun diye bir söz vardır ya. 


Gerçekten de yediğimiz sağlıklı ve sağlıksız gıdalar günlük yaşantımıza, stres düzeyimize etki etmektedir. Mesela unlu gıdaları çok fazla tüketen, şekerli gıdaları çok fazla tüketen insanlar kimi hastalıklara daha kolay yakalanabilmektedir. Şunu unutmamak gerekir ki her şeyin fazlası zarardır. Bunun için bende insanlara sağlıklı bir beslenme alışkanlığı oluşturur ve onların bir hayat boyu devam etmesini sağlamak için onlara destek olurdum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme