Ödünç Akıl Cepten Düşer Sözü İle İlgili Kompozisyon

Ödünç Akıl Cepten Düşer Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği Yüce Allah tarafından ona akıl verilmiş olmasıdır . İnsan aklını kullnarak iyi ve doğrunun ne olduğunu bilir ve ona göre hareket eder . Hayatımızda her şeyi kendimiz yapamayabiliriz . Bir işe başlarken , bir iş yeri açarken , bir mesleğe başlarken deneyimli insanlardan yardım alabiliriz . Bu son derece doğal  olan bir durumdur . Çünkü akıl akıldan üstündür diye bir atasözümüz vardır . 

Elbette insanlardan akıl almalıyız  ama bunu sürekli yapmamalıyız . Devamlı birilerinden akıl almak kişide özgüven kaybına neden olur . Kişi her şeyde başkasından akıl alırsa zamanla en ufak bir şeyde bile başkalarının aklına ihtiyaç duyar . Sürekli ödünç akıl alan kişi en sonunda kendi kişiliğini de kaybeder ve başkalarına bağımlı bir kişilik özelliğine sahip olur . Bunun için ilk olarak kendi aklımızı iyi bir şekilde kullanmasını bilmeliyiz . Allah bize akıl vermiştir . Onun için kendimiz de sorgulamalıyız , eleştirmeliyiz , bir işin nasıl yapacağını araştırmalıyız . Her konuda başkalarına danışmamalıyız . Özgüven sahibi olmalıyız . Dıştan güdülenen , sürekli danışan kimse haline gelmemeliyiz .

Sürekli başkalarından akıl alırsak  bir süre sonra başkalarına bağımlı hale gelebiliriz .  O akıl aldığımız insanlar her zaman bizim yanımızda olmayabilir . Bunun için de ödünç akıl cepten düştüğü zaman ortada kalırız ve şaşkın şaşkın dolaşırız. Bunun için önce kendimize güvenmeliyiz, atılgan olmalıyız ve akıllı olmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme