Savaşlarda Silah Daha Önemlidir Konulu Münazara

Savaşlarda Silah  Daha Önemlidir Konulu Münazara

Bir ülkenin güçlü olması için güçlü bir ordusu olması gerekir . Orrdunun sadece fiziki anlamda güç kazanması yeterli değildir . Aynı zamanda ülkenin iyi bir şekilde düşman kuvvetlerine karşı savunulabilmesi için gelişmiş silahlara ihtiyaç vardır . Yani  modern silahların olması bir ülke için çok önemlidir . Bunun için de o ülkenin aynı zamanda teknolojik açıdan da güçlü olması gerekir .

Eğer bir ülke çok sayıda silaha sahip olursa daha güçlü olur ve kendini daha iyi korur . Bunun için de ülke olarak kendi yerli silahlarımız üretmek için mücadele etmeli ve bilim ve teknolojide de çok gelişmeliyiz . Ancak böyle güçlü bir ülke haline gelebiliriz . Silah ve donanma açısından güçlü olan bir ülke daha caydırıcı olur ve daha çok kendini güvende hisseder . Silah ve donanma açısından yoksun olan bir ülke ise ne kadar çok bilgiye sahip olursa olsun elinde gerekli teçhizatları yoksa savaş meydanında büyük hüsrana uğrar . Bunun için savaşlarda silah güç demek , kudret demektir .   Savaş esnasında bilginin , kuru sözün bir geçerliliği olmaz .


Düşmanını ancak ve ancak silahınla , teknolojinle yok edebilirsin. Örneğin;  bugün ABD'ye baktığımızda  bu güçlü ülke istediği bir ülkeye zarar vermek için terör örgütlerine gerekli olan binlerce ton silah yardımı yapmakta ve başka ülkelere  zarar vermeye çalışmaktadır . Eğer güçlü ve modern bir teknolojiye sahip olmasaydı, silahları olmasaydı,   zafer kazanamazdı .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme