Dış Görünüşün Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Dış Görünüşün Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kişi kendisini daha iyi hissetmek için , daha mutlu olabilmek için her zaman dış görünüşüne dikkat etmelidir .  Yani hem ev içinde dış görünüşümüze dikkat etmeliyiz  hem de toplumda dış görünüşümüze dikkat etmeliyiz . Yani sadece millete güzel ve hoş görünmek için insan dış göürnüşüne önem vermemelidir . Kişi bunu kendisi için yapmalıdır .

Kendimizi daha mutlu hissetmek için evimizin için de güzelce giyinmeliyiz , saçlarımız güzelce tarayıp güzel şekiller vermeliyiz . Elbette ki toplum içinde yaşadığımız için dışarı çıkarken de dış görünüşümüze dikkat etmeliyiz . Evden çıkmadan önce aynaya mutlaka bakmalıyız . Üzerimizde bizi hoş göstermeyen kıyafetleri tercih etmemeliyiz . Saçımızı taramalıyız . Bakımsız bir şekilde dışarıya çıkmak  kişiyi mutlu etmez ve çevresi kişiye  güzel , gülen gözlerle bakmaz . Bak şuna yataktan kalktığı gibi dışarı çıkmış , ne ayıp falan gibi şeyler söylerler . Bunun için her zaman dış görünüşümüze dikkat etmeliyiz . Değerlerimizle  uygun olan kıyafetleri giymeliyiz . Bize ait olmayan , bizim milli giyislerimize ters olan kıyafetleri tercih etmemeliyiz . Her zaman  olması gereken , bize yakışan , bizim kültürümüze yakışan şeyler tercih etmeliyiz . İnsan dış görünüş olarak çok çekici bir özelliğe sahip olması gerekmez . İnsan temiz olsun, temiz giyinsin, güzel konuşsun vb. Önemli olanlar da bunlardır zaten .


Yani dış görünüşten  kastım kusursuz bir güzellik değildir , zaten hiç kimse de kusursuz olamaz . Çünkü insanız . Toplum içinde  kendimizi daha iyi hissetmek için , kendimize olan güvenimizin artması için güzel giyinmeli , kişisel bakımlarımız yapmalıyız .

2 yorum:

  1. rus atasözü "insan kıyafetine göre karşılanır, aklına göre uğurlanır" DER. İÇI BOŞ BİR SIKLIĞIN ÖNEMSİZLİĞİNİ VURGULAR VE BİZİM GİBİ GÖSTERİŞ HASTASI BOŞ KAFALILAR İÇİN ANLAŞILIR BİR SÖZ DEĞİLDİR.

    YanıtlaSil
  2. rus atasözü "insan kıyafetine göre karşılanır, aklına göre uğurlanır" DER. İÇI BOŞ BİR SIKLIĞIN ÖNEMSİZLİĞİNİ VURGULAR VE BİZİM GİBİ GÖSTERİŞ HASTASI BOŞ KAFALILAR İÇİN ANLAŞILIR BİR SÖZ DEĞİLDİR.

    YanıtlaSil

Deneme