Halide Edip Adıvar'a Şükran Ve Bağlılık Bildiren Bir Mektup Yazınız

Halide Edip Adıvar'a Şükran Ve Bağlılık Bildiren Bir Mektup Yazınız

Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanı ve milleti için her türlü fedakarlığı yapan , onurlu kahraman kadınlarımızdan biri olan Sevgili Halide Edip  Adıvar Hanımefendi! 
Sultanahmet Meydanı'nda yaptığınız etkili konuşma ile milletimizin kalbine dokundunuz  ve milletimizi bu  kutsal mücadeleye davet ettiniz . Senin gibi kahraman kadınlarımız bu vatan için , bu topraklar için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapmıştır .

Eğer sen ve senin gibi kahraman kadınlarımız olmasaydı , savaşta askerlerimize  destek vermeseydi , güven vermeseydi  belki de istenildiği gibi Kurtuluş Savaşı yıllarında başarı sağlanamayacaktı . Senin yaptığın tüm emekler için , bu çalışmalar için sana minnet duyuyorum Sevgili Halide Edip Hanım! Sizin bize bıraktığınız bu vatana  biz gençler olarak hep sahip çıkacağız . Vatanımızın her gün daha çok gelişmesi için ilim ve fen yolunda ilerlemeye devam edeceğiz . Sizin gibi cesaretli , kendine güvenen , korkusuz kahraman Türk kadınları , kahraman Türk erkekleri olacağız . Sakın ola gözünüz  arkada kalmasın . Bu millet bir daha bağımsızlık savaşı yaşamayacaktır inşallah .


Sizin bize bıraktığınız bu zengin vatanımıza bizler sonsuza kadar sahip çıkacağız ve bu  şehitlerin kanı ile sulanmış toprakları hep koruyacağız. Yerinizde rahat uyuyun efendim. Size Yüce Sllah'tan rahmet diliyorum. Nurlar içinde, ışıklar içinde uyuyun.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme