Bıçak Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Bıçak Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Kalp kırmak çoğu zaman telafisi çok zor olan bir harekettir . İnsanlar robotlar gibi programlanmış varlıklar değildir . Her insan etten kemiktendir ve duyguları vardır . Üzülmek , mutlu olmak , hayal kırıklığı yaşamak ve daha onlarca duygu hayatımız boyunca bizi çevreler . Bu yüzden insanlarla iletişimimizde bu gerçeğin farkında olmalı ve dikkatli davranmalıyız .

Düştüğümüzde ya da bir yerlerimiz kesildiğinde oluşan yaralar çok geçmeden düzelir ve kesilen yer bir müddet sonra hiçbir şey olmamış gibi gözükür . Ama birinin kalbi kırıldığı zaman , kendisini üzen kişinin sözlerini hayatı boyunca hiç unutmaz . Tıpkı bir camın paramparça olduktan sonra eski halini alamayacağı gibi kırılan kalpte kendisini kırana karşı bir daha eskisi gibi olamayacaktır . Bu sebeple insanlarla iletişimimizde bu gerçeği hep göz önünde tutmalı ve mütevazı olmayı bilmeliyiz . İnsanların dilimizden zarar görmemesi için bir sözü söylemeden evvel iyice düşünmeliyiz ki daha sonra birinin kalbi kırıldıktan sonra pişmanlık duymayalım .

Atalarımızın dediği gibi " bıçak yarası geçer dil yarası geçmez . " Yazımızı Kayseri Develili halk ozanı Seyrani'nin şu dizeleri ile bitirelim :
Kalbini geniş tut sıkma Seyrânî / Rızâ-yı Bârî'den çıkma Seyrânî / Gönül Beytullah'tır yıkma Seyrânî / Elinden gelirse imaret eyle


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme