Alışverişte Nasıl Davranmamız Gerektiği İle İlgili Kompozisyon

Alışverişte Nasıl Davranmamız Gerektiği İle İlgili Kompozisyon

İnsan hayatının en önemli aktivitelerinden biri - belki de en başta gelenlerinden biri dersek daha doğru olur - alışveriş yapmaktır . Laf aramızda bayanlar için çok daha fazla anlam ifade ettiği de söylenir . Hayatımızda bu kadar önemli bir yer tutan alışveriş ile ilgili uymamız ve dikkat etmemiz gereken bazı noktalar da vardır .

Alışverişte dikkat etmemiz gereken noktaların en başında ihtiyaçlarımızı iyi belirlemek gelmektedir . Yani alışverişe çıktığımızda iyi reklam yapılması ya da süslü ambalajlara büründürülmesi bizi hiç lazım olmayan şeyleri almaya yönlendiriyorsa  bu ekonomimize zarar verir . Alışverişte dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de nezaket kurallarına uymaktır . Karşımızdaki insandan bir ürün alırken sanki ürünü değil de alışveriş ettiğimiz kişiyi de satın alıyormuşuz gibi tavırlar hiç hoş değildir . Yine alışveriş yaparken pazarlık yapılabilir ama bu abartılı olmamalıdır . Üç kuruş daha ucuza alabilmek için insanların ürünlerini kötülemek de alışveriş yaparken hoş olmayan davranışlara örnek olarak gösterilebilir .


Alışverişi çok abartmamalı , ihtiyaçlarımızı iyi belirlemeli bu yönde alışveriş yapmalıyız . Ayrıca her ne olursa olsun insanları kırmamak için elimizden gelen  çabayı göstermeliyiz . Bu şekilde davranırsak hem alan hem de satan mutlu olur ve alışverişimizin de bereketi artar . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme