Verimli Ders Çalışma Yolları İle İlgili Makale

Verimli Ders Çalışma Yolları İle İlgili Makale

Verimi ders çalışmak için kişinin buna kendisini hazırlaması gerekir . Öncelikle iyi bir iradeye sahip olunması gerekir . Çoğu insan verimli bir şekilde çalışamamaktan şikayet etmekte , bir türlü düzen tutturamadığını söylemektedir . Oysa bu o kadar zor bir şey değildir . Yeter ki gerçekten isteyin ve yapacağınıza inanın .  Çalışma ortamınızı öncelikle düzenlemeniz gerekir . Ortamın aydınlık olması ve hava alması gerekir . Bunun için her gün çalışma odanızı havalandırın . Çalışma masanız boyunuza göre uygun seçilmeli , odada amacınızın dışında olan hiçbir araç olmamalıdır . Özellikle de dikkati dağıtan telefon, yastık, battaniye gibi şeyler olmamalıdır .

Amacınızı iyi bir şekilde belirlemelisiniz . Bunun için iyi bir plan ve program yapılmalıdır . Daha sonra bu plana göre kendinizi düzenlemeniz gerekir . Çalışmaya başladığınız andan itibaren zihninizin dağılmaması için , ders başında başka yerlere dalmamak için kendinizi toparlayın ve hayal kurmayı boş zamanlara bırakmayı tercih edin . Sıkıldığınızda pencereyi açın bir hava alın , evin içinde bir iki tur attıktan sonra tekrar çalışma masanıza dönün . Verimli çalışmak disiplinli çalışmak , düzen demektir . Bunun için en önce sabırlı olmanız gerekir . Sabrın olmadığı yerde , tezcanlılığın olduğu yerde hedeflerinize ulaşamazsınız ve işleriniz hep yarım kalır . Bunun için önce sabır gerekir . Çalışacağınız konuları günlere , haftalara bölün . Zaman kavramını çok önemseyin ve bu zamanın boş geçmesine izin vermeyin . Çok yoğun bir çalışma temposunun ardından kendinize zaman ayırın , bir spora gidin , bir müzik dalı ile ilgilenin  ya da haftada bir kendinize ödül olarak yemek ısmarlayın , arkadaşlarınızla buluşun vs. Yani sosyal hayatınız da ihmal etmeyin . Çünkü başarı bir bütündür . Tek bir etkinlikle hayat sıkıcı ve çekilmez olur . Çalıştığınız konuları yeri ve zamanı gelince tekrarlayın , önemli olan konuların altını renkli kalemle çizin ki akılda daha kalıcı olsun . Uykunuzu tam alın . Bir gün erken , bir gün geç kalkmayın , her zaman düzenli olun .


Herkesin çalışma saati değişebilir . Kimisi geceleri daha iyi çalışır , kimisi sabah erkenden kalkar daha iyi anlar . Ama günlük okula giden biriyseniz sabah erken kalkmanız daha doğru olacaktır . Çünkü geç yatınca uykusuz kalkmak ve yorun olmak gün boyu sizi kötü etkiler ve okulda da anlatılan derslerden bir verim alamazsınız . Verimli ders çalışmayı düzenli hale getirmek için inanmalısınız ve azimli olmalısınız . Gerisi kendiliğinden gelecektir zaten .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme