Para İnsanı Mutlu Eder Konulu Münazara

Para İnsanı Mutlu Eder Konulu Münazara

İnsanların hayatta bir çok gereksinimleri vardır . Bu gereksinimleri karşılayabilmek için bir işimiz olması gerekir ve bu işten de bir kazanç sağlamamız gerekir . Sağladığımız kazanca da para diyoruz bilindiği gibi . Para bizim için çok önemlidir . Çünkü her derdin dermanı paradadır . Para insanı mutlu eder çünkü paramız olunca yapılamaz denilen , aşılamaz denilen zorluklar aşılır , bir hastalığa yakalansak ve hastalığın da tedavisi ülkemizde olmasa paramız ve imkanlarımız doğrultusunda hemen başka gelişmiş bir ülkeye gider ve orada tedavi olarak sağlığımıza kavuşuruz .

Para olmayınca can sıkıntısı başlar insanda . Düşünsenize sabah kalkıyorsunuz , dolabı açıyorsunuz ve dolapta yiyecek hiçbir şey kalmamış , aç da kalamazsınız , çünkü aç kalırsanız yaşamınız da sona erer . Oysa paranız olduğunda sabah dolabın içi her türlü yiyecekle dolduğunda , istediğinizi eğlenceli işleri yaptığınızda , gezilere gittiğinizde vb .  içinizdeki can sıkıntısından eser kalmaz . Çünkü para insanı kesinlikle mutlu eder . 


Parasız hayat geçmez ve hayatın hiçbir anlamı da olmaz . Hep parası olanlara özenir ve onlar gibi rahat yaşam sürmek isteriz . Oysa bizim de istediğimiz kadar paramız olsa her  şey daha kolay olur ve hayat daha da eğlenceli bir hal alır . Bundan dolayı para hayat demektir , hayat da para demektir . Paralı hayat mutluluk getirirken , parasız hayat fakirlik , huzursuzluk , kavga , dövüş getirir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme