Kız, Erkek Ayrımı Olmadan İlköğretim Çağındaki Çocukların Okula Gitmesi Neden Önemlidir İle İlgili Kompozisyon

Kız, Erkek Ayrımı Olmadan İlköğretim Çağındaki Çocukların  Okula Gitmesi Neden Önemlidir İle İlgili Kompozisyon

Eğitim  bir toplumun kalkınmasında ve ilerlemesinde çok önemli  role sahiptir . Eğitim verilirken  cinsiyet ayrımı yapılmamalıdır . Bir milletin geleceği o milletin içinde yaşayan tüm fertlerin eğitim alması ile şekillenir . Özellikle de ilköğretim çağındaki çocukların cinsiyet ayrımı yapılmadan okula gitmesi ve eğim görmesi çok önemlidir .

İlköğretim çağında okula gitmenin çok önemli olmasının sebebi temel eğitimin bu çağlarda başlamasıdır . Çocuk en önemli bilgileri  ailesinden sonra ilköğretim çağında okullarda öğretmenlerinden öğrenir . Cinsiyet ayrımının yapıldığı toplumlarda gelişme ve ilerleme kaydedilemez . Çünkü  cinsiyet ayrımı eşitliğe aykırıdır ve adaletli bir eğitim sistemi de gerçekleşmemiş olur . Düşünün bir kız çocuğu çok zeki ve yeni buluşlar , icatlar yapacakken sırf kız olduğu için eğitim alamıyor ve ülkesine de faydalı bir birey olamıyor . Böyle bir ülke geriler ve ilerleyemez

Kız çocuklarının okutulmaması bizim toplumumuzda dini gerekçelere dayandırılmaya çalışılsa da işin aslı öyle değildir . Çünkü dinimiz " Müslüman olan her kadın ve erkeğin ilim öğrenmesini farz " olarak bildirmiştir . İnsanlar kendi batıl geleneklerini dine dayandırarak haklı çıkarmaya çalışmaktadırlar .


Hem kız çocuklarının hem de erkek çocuklarının kritik dönemlerinde ilköğretime gitmeleri ve gerekli olan temel eğitimi almaları gerekir . Eğitim alan ve olumlu yönde gelişen her birey vatanına ve milletine bağlı olur ve vatanı için elinden gelen her türlü çabayı gösterir . Bunun için her çocuğun eğitimden eşit şekilde yararlanması gerekir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme