Farklı Yaşamlara Hoş Görülü Davranma İle İlgili Kompozisyon

Farklı Yaşamlara Hoşgörülü Davranma İle İlgili Kompozisyon

Hoşgörü adı üstünde hoş görmekten gelir . İnsanların yaşam biçimine , inancına , hangi milletten geldiğine bakılmaksızın hareket etmektir . Her insan aynı düşünceye sahip değildir . Herkesin yaşam tarzı farklıdır ve bu farklılıklara hoş görü ile yaklaşılmalıdır . Çünkü hepimizin kendine göre çok değerli olan , kimsenin küçümsemesine tahammül edemeyeceği düşünceler ya da  varlıklar vardır . Biz nasıl ki bunların küçümsenmesine tahammül edemezsek başkalarının düşünceleri ve yaşam şekillerine de hoş görü ile yaklaşmasını bilmeliyiz .

 İnsanlar arasındaki dayanışmanın yolu insanların birbirine karşı hoşgörülü davranmasından geçer . Yani insanları olduğu gibi kabul etmek gerekir . Hiçbir insan mükemmel değildir , hepimiz insan olduğumuz için elbette kusurlarımız olacaktır , önemli olan insanı olduğu gibi kabullenebilmektedir . Yunus Emre de'' Yaradılan'ı hoş gör, Yaradan'dan  ötürü'' diyerek hoş görünün ve insan sevgisinin ne kadar önemli bir şey olduğunu belirtmiştir . Farklı yaşamları dışladığımız zaman , hor gördüğümüz zaman insanlar arasında ayrımcılık yaptığımız zaman nefret ortamı doğar . İnsanlar birbirine sevgi ile yaklaşmaz ve düşmanca bir tutumun içine girerler .

Çünkü bölücülüğün , ayrıştırmacılığın olduğu yerde hoş görüden eser kalmaz . Dünyada birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir şekilde yaşanması için herkesin hoş görülü olması gerekir ve bunu gönülden istemesi gerekir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme