Tatil İle İlgili Kompozisyon

Yoğun bir tempoyla geçen bir yılın sonunda gelen uzunca bir tatilin ardından her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi tatilin de bir sonu geldi. Öğrenciler ve öğretmenler tatilin ardından yavaş yavaş yeni bir öğretim yılına yaklaşmakta.Yeni dönem yeni bir başlangıç ve yeni umutlar olarak ufukta görünmekte. Bir senenin yorgunluğunu üzerinden atan vücutlar tekrar başlayacak olan maratona hazır hale geldi.

Tatilde kimileri bol bol dinlenirken kimileri de hem dinlendi hem de bir yıl boyunca yaptıkları ya da yapamadıklarının değerlendirmesini yaptı. Tatili yalnızca dinlenmekten ibaret görmeyerek aynı zamanda öğrendiği bilgileri pekiştirmek için bir fırsat olarak kullananlar muhakkak ki tatilden dönüşte daha avantajlı olacak. Tatilde tekrarlarını yapan öğrenciler yeni döneme daha hazır olarak gelmiş olacaklar.

Ülkemizde eğitim öğretim sezonu sonunda öğrenciler için yaklaşık üç ay süren bir tatil dönemi başlıyor. Bu süre elbette dinlenmek için çok yeterli olmasına rağmen öğrencilerin edindiği bilgileri koruması açısından sorunlar yaratabilir. Aynı zamanda bazı öğrencilerde okuldan soğuma gibi durumlara neden olabilir. Bu sebeple akıllı ve bilinçli öğrenciler bu dönemi hem dinlenmek için hem de bir yıllık kazanımlarını pekiştirmek için fırsat olarak değerlendirmektedir.

Okullar yeniden açılıyor ve yeni bir heyecan başlıyor. Uzun zamandır ayrı kaldığımız okulumuza ve arkadaşlarımıza kavuşma vakti geldi. Yeni bir okul döneminde güzel arkadaşlıklar kurmayı ve derslerimizde başarılı olmayı istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Yeni eğitim öğretim dönemi inşallah herkese başarı ve mutluluk getirir.

Tatil İle İlgili Kompozisyon-2

Tatil uzun süre çalışan beyin ve vücudun rahatlaması için bir fırsattır. Kış boyu sabahtan akşama kadar çalışan insanlar yazın kısa müddet de olsa rahatlamaya ve dinlenmeye ihtiyaç duyarlar.

Tatil denilince nedense akla ilk gelen şeyler deniz, güneş ve kum olur. Çoğu insan sıcak bir sahilde deniz kenarında tatilini geçirmeyi tercih eder. Bu galiba kış boyu güneşe hasret kalan insanın doyasıya sıcaklığı içine çekme ihtiyacından ileri gelmekte. Tatiller son dönemde otel ve işletmelerin rekabeti sebebiyle bolca yiyip içme şeklinde anlaşılır oldu. Çoğu kişi gittiği otelin içerisinde sabahtan akşama kadar yiyip içip yatarak tatilini bitiriyor.

Tatil elbette yalnızca deniz kenarında olmaz. Son dönemlerde yavaş yavaş daha fazla ilgi görmeye başlayan tatil türlerinden biri de doğayla iç içe olanlar. Ülkemizde özellikle Karadeniz yemyeşil ormanları, denizi ve tarihi ile bu tür bir tatil isteyenlerin tercihi olmakta. Bu yönde bir tatil tercihi olanlar galiba biraz daha keşfetmeyi seven,  doğal yaşamın özlemini çeken insanlar oluyor. Yeni yerler görme isteği, gezmekten hoşlanan insanların bu tür tatil yerlerini tercih etmelerine sebep oluyor.

Tatilin şekli süresi nasıl olursa olsun  vücudun kendini yenilemesi, zihnin bir yılın ağırlığını üzerinden atması için fırsat oluyor. Tabi tatilde de her şeyde olduğu gibi aşırıya kaçmamak gerekir. Böyle bir durumda  rehavete alışan vücuda çalışmak zor gelecektir. Bir grup insan da var ki tatil nedir yahu kim şimdi kilometrelerce yol gidecek, tatil diye daha fazla yorulamam der. O düşünceye de saygı duymak lazım.

Tatil İle İlgili Kompozisyon - 3


Hayatımız da günlük yaptigimiz çoğu şey zamanla rutinlesmeye başlar. Her sabah kalkariz kahvaltı yap, eşyalarını topla , koşttur koştur okula git , zil çalar teneffüse çık geri içeri gir falan falan hep aynı şeyler. Bu sıkıcılik içerisine tatil bizler için bulunmaz bir fırsattır.

Tatilin yaklaşması içimizde ayrı bir heyecan oluşturmaktadır. Eminim ki şimdiden hemen hemen hepiniz güzel bir plan hazırlamışsinizdir. Benim planım sabah geç saatlere kadar yatmak, köye dedemlerin yanına gitmek . Daha sonra tekrar eve gelip özgürce gezmek oyun oynamak. Tatlilleri oldum olası sevmişimdir. Hayatımın en güzel günleri hep tatil günleri olmuştur. En güzel anılarım tatiller de yaşamısimdir. Tatillerde en sevdiğim şeylerden birisi de hiç kuşkusuz ailemle aynı kahvaltı masasına oturup güzel bir kahvaltı yapmaktır. Akşamları ise hep beraber ailemle tv izlemek. Okul zamanı erken kalktığım ve erken yattığım için ailem ile vakit geçirmeye pek zaman olmuyor tatiller bulunmaz bir fırsat benim için. Tatillerde gezmeyi de çok severim ailemle başka şehirlere akrabalarımızın yanına gitmeyi onlarda kalmayi şimdiden çok özledim. Birde bizim oralarda düğünler felan hep tatil zamanlarında olur. Tüm arkadaşlarım akrabalarım hepsi orada olur . Dilediğince eylenir güzel zaman geçiririz. Düşünüyorum da keşke her günümüz tatil olsaydı. Beraberinde aklıma şu soru geliyor; acaba Nasıl olur du. Bence ilk başta iyi bir fikir gibi görünse de eminim tatili n o heyecanı kalmazdı . Bu şuna benziyor aslında. Muz yemeyi çok seviyoruz. Fakat gunde 5 tane muz yesek artık o sıradanlaşir. Önemsizleşir.


Evet arkadaşlar önümüzde güzel bir tatil var. Önümüzdeki bu tatili en iyi şekilde değerlen dirin. Gezin .oynayin. Yeni eğitim yılında moral olarak en güzel şekilde okullara gelin.

Tatil ile ilgili kompozisyonlarınızı kompozisyonorneklerim@gmail.com adresine adınızı ekleyerek gönderin hemen yayınlayalım ...

7 yorum:

  1. işime yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. saolun işime yaradı

    YanıtlaSil
  3. Ya çok güzel bir site ve kompozisyon

    YanıtlaSil
  4. Hepsi çok uzun olduğundan kardeşim yazamadı hatta kelimelerden kısalttı biraz daha kısa olabilirler ve sadece 3 paragraf olabilir 1. Paragraf: Giriş 2. Paragraf:Gelişim 3. Paragraf ise Sonuş olmalı

    YanıtlaSil

Deneme