Bugünün İşini Yarına Bırakma Atasözü İle İlgili Kısa Kompozisyon

Bugünün İşini Yarına Bırakma İle İlgili Kompozisyon

Her işin belli bir vakti ve zamanı vardır . Ancak zamanında yapılan işler olumlu sonuç verir . Bir iş ertelendiği  zaman  ya da başlanan bir iş yarıda bırakıldığı zaman kişi hiçbir fayda sağlayamaz ve hayattaki hedeflerini de gerçekleştiremez .  Onun için her şeyin zamanı vardır denilere Demir tavında dövülür atasözü tam da bu sözle yakın anlamlıdır .

Örneğin;  çalışmayı , çocuklarımızla kaliteli vakit geçirmeyi , ana ve babamızla vakit geçirmeyi ertelememeliyiz . Çünkü zaman hiç durmadan hızla akıp gitmektedir . Giden zaman da bir daha asla gelmeyecektir . Bundan dolayı her işi zamanında yapmalı ve sevdiklerimizle ilgilenmeyi ertelememeliyiz . Ya da gireceğimiz bir sınava zamanında çalışmak yerine sınav sabahı çalışırsak bu sınavdan başarısız olacağız . Çünkü o sınava günler öncesinden hazırlanmak ve emek ederek alın teri dökülmesi gerekirdi . Bunun için hiçbir işlerimizi başka zamana bırakmamalıyız . Yoksa işler birikir ve aşılamaz bir hal alır .


Hayatta herkesin bir hedefi olmalı ve bu hedeflere ulaşmak için işlerini zamanında yapmalı ve asla başka günlere ertelememelidir . Bu şekilde yaparsa hayatta daha başarılı olacak ve daha mutlu olacaktır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme