Çocukluk Dönemi Niçin Hayatımızın En Güzel Dönemlerinden Biridir Kompozisyon

Çocukluk Dönemi Niçin Hayatımızın En Güzel Dönemlerinden Biridir Kompozisyon

Her insanın çocukluk dönemi vardır .  Bu dönemi hatırladığımızda en güzel dönemlerimizden biridir diyebilirim . Çocuk olduğun için dünya dertleri  ile fazla uğraşmıyorsun . Tek amacın karnını doyurmak , bağda bahçede dilediğin kadar oynamak , geçim derdin yok , eve nasıl ekmek götüreceğim gibi derdi olmaz insanın o çağda . Çünkü çocukluk dönemindeki birey henüz olgunlaşmamış ve soyut düşünme becerisine tam ulaşamamıştır , tabi ki çocukluğunu yaşayamayan arkadaşlarımız için demiyorum bunları . Kimi çocuklar gerçekten yaşayamamıştır ve hayat şartları böyle gerektirmiştir .

İnsan çocukken çok mutlu olur.  Okula gider, orada oyun arkadaşları olur, sınıf arkadaşları olur ve çeşitli oyunlar oynarlar . İnsanın yediği her şeyin tadının çocuklukta olduğunu da şimdi anlıyorum . Çünkü ben yoksul bir ailen geliyorum . Mesela bizim elma bahçemiz vardı , babam memur olmadığı için düzenli bir maaşı yoktu.  Sekiz kardeşli bir ailede büyümüştüm ama içi dolu zengin bir ailem vardı . Maddi durumumuz düşük olduğu için her istediğim abur cuburu alamaz , bana verilen bir şekeri küçük küçük ısırarak yerdim ve hemen bitmesini istemezdim . Çünkü o şekeri ya da çikolatayı her zaman bulamayabilirdi . Evde çay olsa, şeker olmaz, şeker olsa çay olmaz . Çünkü geniş bir aileydik ve durumumuz yoktu . Tek güvencemiz biricik babamızdı ve elma bahçemizdi . O zamanlar bu zor durumları yaşamıştım ama bir tadı tuzu vardı her şeyin .  Çünkü içinde sevgi vardı her şeyin . Evimize ayda yılda bir tavuk alınır annem herkese paylaştırır ve kendine kalmazdı . Bu defa biz anneme verirdik payımıza düşen etten . O etin tadı bile bir başkaydı çünkü her zaman yiyemiyordun , ne bileyim olmayınca olmuyordu işte bazı şeyler.  Kalabalık bir ailede doğduğum için kardeşlerimin olması bana güç veriyor ve bulduğumuz bir şeyi aramızda paylaşarak yerdik hep . Tek yemek asla olmazdı , çünkü tek yemenin tadı ve zevki olmazdı .  Şu an istediğim her şeye sahibim ama yediğim o çocukluk dönemindeki şekerin tadını bana asla hiçbir şey veremez . Çünkü o başkaydı anlatılmaz , yaşanır hakikaten . 


Bundan dolayı çocukluk dönemim farklıdır benim için . Kalabalık bir aile büyüdüğüm için çocukluğumu doya doya yaşadım çünkü oyun arkadaşlarım her an yanımda olan kardeşlerimdi . O oyunları hiç unutamıyorum çünkü aramızda birlik ve beraberlik içinde oynadığımız için büyük bir sevgi bağı vardı .  Belki yine yoksul olabilirim ama keşke o dönemlere yine dönebilsem ve hep çocuk kalsam .  Büyüyünce ve olgunlaşınca değişiyor çünkü her şey ve insanlar .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme