Öğretmene Mektup

Öğretmene Mektup


Sevgili öğretmenim ,

Bize öğrenmeyi öğreten, bizi  karanlıktan aydınlığa çıkaran muhteşem insan. Bize yeri geldiğinde anne ve baba, yeri geldiğinde arkadaş kardeş olan değerli insan. Sen benim hayatımda çok önemli bir yere sahipsin. Her ne kadar bazen seni üzsem de, bazen sana  kırılsam da seni çok seviyorum . Çünkü biliyorum ki sen bizim gelecekte iyi bir insan olmamız ve iyi bir meslek sahibi olmamızı istiyorsun . Bunun için bazen kızıyor , bağırıyorsun ama aslında kalbin yumuşacık . Çok sert biri gibi görünmeye çalışıyorsun ama ben senin o sert görünüşünün altında tam tersi bir durum olduğunu anlayabiliyorum . Çünkü sen öğretmensin , sert görünsen de çok iyi bir kalbin var ve çok merhametlisin . Benim ve diğer arkadaşlarımın sağlam  karakterli bir insan  olması ve ileride iyi bir meslek sahibi olmamız için uğraşıyorsun , emek ediyorsun . Sınıfımızın sobası yanmadığında hiç üşenmeden , kibirlenmeden sobayı yakıp  eğitim yuvamıza sıcaklığını katıyorsun . Bunun için sen önemlisin . Çünkü sen gerçek bir öğretmensin . Bazen anne babalarımız bile sıkıldığında sen bize kucak açan , bizi bağrına basan ve bizi seven bir yakınımız oluveriyorsun .  Öğretmenim sen kendini tüketerek bize ışık saçan bir değersin . Bizim için her türlü fedakarlığı yapan bir insansın . Senin öğrettiğin bilgiler sayesinde milletimizi daha da ileriye götürmek için uğraşacağım . Çünkü sizler'' insanlar topluluğunun  en fedakar ve  muhterem unsurlarısınız ''Atatürk'ün de dediği gibi . 

Sözlerime son verirken şunları söylemek isterim: Yüzünüzdeki o muhteşem gülümsemenizi ve merhametinizi bizden hiçbir zaman esirgemeyin canım öğretmenim . Sağlıcakla ve mutlulukla kalın değerli insan .

10 yorum:

  1. Selamun aleyküm sobayı kaldırsanız daha iyi olur

    YanıtlaSil
  2. Bence çok güzel olmuş sobayı kaldırsak çok güzel olur

    YanıtlaSil
  3. arkdaşlar çok güzel olmuş ama sobayı şimdi farkettim ben de o kaldırılmalı

    YanıtlaSil
  4. Öğretmene yazılıyorsa sen değil siz demek daha uygun bir hitap olur. Hem böylece son paragrafla önceki cümleler arasında yüklem uyumu da sağlanabilir.

    YanıtlaSil
  5. Baya iyi bir mektup Hepinizden ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil

Deneme