Dil Sevgisi İle İlgili Kompozisyon

Dil Sevgisi İle  İlgili Kompozisyon

Dil insanlar arasında etki ve iletişimi sağlayan araçtır. Dil sevgisi ise diline sahip çıkmak ve onun kıymetini bilmektir. Türk dili Türk Milleti için kutsaldır. Çünkü biz dilimizi korumak , başka ülkelerin manda ve himayesine girmemek için  dilimize sahip çıkmalıyız .

Dil bir milletin kültürüdür,  geçmişidir. Onun sayesinde birbirimiz ile  anlaşırız ve duygularımızı onun sayesinde paylaşırız . Dilimize sahip çıkmalı ve onu korumak için her şeyi yapmalıyız . Türk Dili ülkemiz için çok önemlidir . Dil kültürümüzün destekleyicisidir. Dil ve kültür bir bütündür . Eğer bir millet dilini kaybederse  her şeyini kaybetmiştir.

Başka ülkelerin dilini öğrenmek  zorunda kalmamak ve ortak duygu ve  değerlerimizi yitirmemek için Türk Dili'ne sahip çıkmalıyız . Türk Dilinin geçmişi ile ilgili çalışmalar yapmalıyız ve Türkçenin dünya dilleri arasında olması için çaba göstermeliyiz . Türk dilinin önemini korumak için  Mustafa Kemal Türk Dil Kurumunun açılmasına öncülük etmiş ve dil sevgisini milletimize mal etmeye çalışmıştır.

 Bundan dolayı  Türk diline sahip çıkmalıyız .Çünkü Türk Dili dünyadaki en kolay , en güzel ve en zengin özelliklere sahip bir dildir . Türk demek Türkçe  demektir. Milliyetin çok belirgin özelliklerinden birisi de dildir. Bunun için Türk dilinin önemini bilmeliyiz ve ona sahip çıkmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme