Nezaket Ve Görgü Kuralları Konulu Kompozisyon

Nezaket Ve Görgü Kuralları Konulu Kompozisyon

Toplumda birlik ve beraberliği sağlayan , sosyal dayanışmayı güçlendiren kurallardan biri de nezaket ve görgü kurallarıdır . Bu kurallar sosyal hayatın vazgeçilmezidir . Nezaket ve görgü kurallarını bilen insan kibar insandır ve toplum tarafından sevilir . Kaba ve  uyumsuz olan kişiler ise toplum tarafından yadırganır . Nezaketli olmak kişinin kendine olan saygısı ve sevgisidir aynı zamanda da.


Hayatımızda her zaman nezaket ve görgü kurallarına dikkat etmeliyiz . Örneğin ; giyim ve kuşamımıza , yeme içmemize , konuşma adabımıza , oturup kalkmamıza çok dikkat etmeliyiz . Diğer bir örnek yolda giderken sakız çiğnememektir , bağırarak konuşmamalıyız , evde televizyonun sesini açıp bangır bangır şarkı dinlememeliyiz. Büyüklerin karşısında ayak ayak üstüne atmamak, saygısızca hareketler yapmamak, biri bizi misafirliğe çağırmadığı halde baskın basandır deyip insanların evine gitmemek de büyük bir görgüsüzlük kuralıdır.

Nezaketsiz insan çevresi tarafından sevilip sayılmaz . Bunun için bu kurallara çok dikkat etmeliyiz . İnsanlar ile konuşma üslubumuza da dikkat etmeliyiz .Yumuşak bir ses tonu ile tane tane konuşmalıyız . Kimseye küfürlü ve kaba bir şekilde asla konuşmamalıyız . Maddi durumu olmayan insanlara yardım ederken  bu yaptığımız yardımı her yerde söylememeliyiz... vs.


Buradan çıkarılacak olan ders de şudur . Görgü ve nezaket kuralları toplumun bir parçasıdır . Elimizden geldiği kadar bu kurallara uyalım , uymayanları da kibar bir şekilde uyaralım . Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşmayı asla unutmayalım .

10 yorum:

  1. Çok kötüydü :( şaka şaka çok güzeldi :) :) :):):):):):)neyse çok oldu :) :D

    BEN ROBOT DEĞİLİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  2. güzel işime çok yaradı

    YanıtlaSil
  3. Çok sıkıcı:( ama çok iyi:D

    YanıtlaSil
  4. sayenizde türkçeden 100 aldım her nekadar hebelehübele gibi olsada 100 almamı sağladı teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. peygamberimiz ve nezaket kuralları ile ilgili kompozisyon yazı acil

    YanıtlaSil

Deneme