Emek Hırsızlığı Konulu Kompozisyon

Emek Hırsızlığı Konulu Kompozisyon

Emek;  Bir işin yapılması için harcanan fikir be bedenen çalışma gücüdür. İnsanlar daha iyi bir hayat koşullarının oluşması için çalışırlar  ve emek ederler. İnsanların yaptığı bu çalışmalara saygı duyulmalıdır. Emek hırsızlığının en önemli de bilgi hırsızlığıdır. Başka insanların çalışmalarını kendi çalışmalarımız gibi almamız hiç   de  etik  bir davranış değildir.

 Emek hırsızlığı belki de en kötü hırsızlık çeşididir. Çünkü  başka insanın emeğini çalmak o insana büyük haksızlık olur. Hiç çalışmadan, uğraşmadan hazır bilgileri çalan insanlar   toplum tarafından kınanır. Örneğin yazarın yazdığı bir romanın korsanını satın almak o yazara  büyük haksızlık olur. Çünkü yazar romanını belki de yıllarca çalışarak  , uğraşarak  yapıtını bitirmiştir. Korsan olan hiçbir şeyi almamak gerekir. Çünkü o yapıtlar bir emek sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu da kolay bir iş değildir. Korsana karşı çıkmalıyız ve korsan satanları gerekli yerlere şikayet etmeliyiz.

 Sözlerimden de anlaşılacağı gibi emek hırsızlığı en kötü hırsızlıktır. Başkalarının emekleri üzerine konmak yerine   kendi bilgi gücünüzle ve emeğinizle bir yerlere gelmeye çalışın. Kendi emeği ile bir yere gelen insanlar toplumdan tarafından her zaman saygı duyulmaya layık bireyler olarak anılır.Yıllar geçse bile unutulmaz.  Emek hırsızlığından kaçınalım emek hırsızı olanları kınayalım!!!...

2 yorum:

Deneme