Büyüklerin sözünü dinlemek neden önemlidir ? Kompozisyon örneği

Büyüklerin sözünü dinlemek neden önemlidir ? Kompozisyon örneği

 Büyük insanlar hayatta belli tecrübeler edinmiş insanlardır. Tecrübelerinden yola çıkarak artık gelecekteki olayları daha iyi tahmin edebilme özelliği kazanırlar. Bundan dolayı kendinden küçüklere hayat dersi verirler onları bilgilendirirler.

 Büyüklerin sözü gerçekten çok önemlidir. Atalarımızın zamanında söyledikleri atasözleri bile onların olayları daha iyi kavrayabildiğinin göstergesidir. Büyükler daha çok olay yaşadığı için bazı olaylardan ders çıkarmışlardır. Nelerin kendileri için iyi nelerin kötü sonuç doğuracağını zaman içinde yaşayarak  öğrenmişlerdir. Bunun için atasözlerimiz, özdeyişli sözlerimiz çok önemlidir. Örneğin ; geleceğimiz için çalışmamız gerektiğini söylerler eğer çalışmazsak ilerde  yoksullukla karşı karşıya kaldığımızı söylerler. Eğer çalışmayıp vaktimizi boş geçirirsek onların  sözlerini uygulamazsak pişman oluruz ve iş işten geçmiş olur.


 Büyüklerin sözünü dinleyerek başımıza gelecek olan kötü olayları önleyebiliriz. Çünkü büyükler deneyimli insanlardır. Onların deneyimi sayesinde daha da bilgili oluruz ve işlerimizi daha sağlam  temellere oturmuş oluruz. Büyük sözü dinlemeyen insan başına geleceklere de razı olmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme