Cahit Arf Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Cahit Arf Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları


1) Cahit Arf nerede dünyaya gelmiştir?

Cevap: Matematik alanında kendi çok iyi yetiştirmiş olan Cahit Arf Selanik’te doğdu.

2) Cahit Arf kaç yaşında okula başladı?

Cevap: Cahit Arf kaç 4 yaşında okula başladı.

3) Cahit ve ailesi evlerini neden terk etmek zorunda kaldı?

Cevap: O yıllarda savaş vardı. Savaşlar yüzünden Cahit ve ailesi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

4) Posta şirketinde görev almış olan kişi kimdir?


Cevap: Savaş yıllarında Cahit’in babasına posta şirketinde görev verilmiştir.

6) Cahit’e ” Küçük Öğretmen” lakabını takan kimdir?

Cevap:  Arkadaşları

 7)   Kitaba göre; Olayların nedenlerini ve nedenler arasında bağ kurmayı öğreten ders aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Matematik dersidir. Çünkü matematik dersi Cahit Arf, matematiği bir meslek dalı olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görmüştür. Öğrencilerine sürekli: "Matematiği ezberlemeyin, kendiniz yapın ve anlayın." demiştir. "Matematik esas olarak sabır olayıdır. Belleyerek (ezberleyerek) değil, keşfederek anlamak gerekir.

8)  Cahit’in en sevdiği ve en başarılı olduğu ders nedir?

Cevap: Matematik dersidir.

9) ) Cahit Arf  maddi imkansızlıklardan dolayı hangi ülkeden kendi ülkesine geri döndü?

Cevap:  Fransa

10)  Cahit’e hangi ülkeden teklif geldi?

Cevap: Almanya’dan kendi ülkelerinde çalışmalarını devam etsin diye teklif geldi.

11) Cahit doktora tezini kaç yılda tamamladı?

Cevap: 1 Yıl gibi çok az bir sürede doktora tezini tamamlamıştır.


12) Cahit’in bulduğu matematik formülü ne olarak adlandırıldı?

Cevap: Kendi soyadı ile anılan  Arf formülü adlı formüldür.

13) Cahit Arf  neyi kazanmıştır?

Cevap:  TÜBİTAK bilim ödülünü kazanmıştır.(1943)

14) Cahit Arf’ın resmi hangi Türk parasının bir yüzündedir?

Cevap: 10 Türk Lirası

15) Cumhuriyetin Yıldızları Cahit Arf kitabının yazarı kimdir?

Cevap:  Eda Bayrak

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme