Cumhuriyetin Yıldızları Barış Manço Kitabı İle İlgili Klasik Soruları ve Cevapları

 

Cumhuriyetin Yıldızları Barış  Manço Kitabı İle İlgili  Klasik Soruları ve Cevapları


1) Barış Manço ne zaman dünyaya gelmiştir?

Cevap: Barış Manço savaş yıllarında dünyaya gelmiştir. (2. Dünya Savaşı)

2) Barış’a neden Barış adı  verildi?

Cevap: O yıllarda dünya genelinde çok sayıda savaş vardı. Savaş yerine barış gelsin umudu ile ailesi ona Barış adını vermiştir.

3) Türkiye’de ismi Barış olan ilk kişi kimdir?

Cevap: Cevabı çok basit. Barış Manço’dur. 

4) Barış’ın annesi kaç çocuk dünyaya getirmiştir?

Cevap: Üç 

5) Barış’ın annesinin mesleği nedir?

Cevap: Türk Halk Musikisi Öğretmeni

  6) Barış’ta sanatsal yetenekler olduğunu fark eden ilk kimdir?

Cevap: Annesidir.

7) Barış’ın daha önce evlerinde hiç görmediği müzik aletinin adını yazınız.

Cevap: Gitar


  8)  Barış’ın sevdiği müzik dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Anadolu Rock müziğidir.

9)  Barış ve arkadaşı ilk müzik aletlerini hangi malzemelerden yapmıştır?

Cevap:  Pirinç kavanozu ve plastik şişe

 10) Barış ve arkadaşının en çok  yapmak istediği müzik aletinin adı nedir?

Cevap: Gitar 

11) Barış  ağabeyiyle hangi ülkede yaşamaya başlamış ve orada büyük başarılara imza atmıştır?

Cevap: Belçika 

12)  Barış’ın asıl sevdiği şey neydi?

Cevap İnsanların kalplerine dokunmaktı.

 13)  Olimpia’da   yer alan ilk Türk sanatçı kimdir?

Cevap: Barış Manço

 14) Rock müziği  ile geleneksel müziği bir araya getiren sanatçı kimdir?

Cevap:  Barış Manço



15) Barış saçlarını  sadece ne zaman kestirmiştir?

 Cevap: Askere gittiği zaman 

16) Barış Manço’nun kaç çocuğu vardır?

Cevap: İki

 17) Cumhuriyetin Yıldızları Barış Manço adlı kitabı kim yazmıştır?

Cevap: Eda Bayrak

 18) Barış kendi dış görünüşü, kılık kıyafeti ve yüzükleri ile dalga geçenlere ne tavsiye ederdi?

Cevap:  Kitap okumayı tavsiye ederdi.

 19) Barş Manço en çok kimleri severdi?

Cevap: Çocukları çok ama çok severdi.

20) Barış'ı seven insanlar ona hangi unvanı verdiler?

Cevap: Çelebi. Barış Çelebi denilmiştir.

21) Barış'ın hayatında büyük bir öneme sahip olan ve Barış'ı çok seven insanların olduğu, ve Barış'ın konser verdiği, çekik gözlülerin olduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Japonya

22) Barış'a kimler "Güneş'in Şarkıcısı" demiştir?

Cevap: Japonlar

23) Japonların en sevdiği Barış Manço şarkısı nedir?

Cevap: Kara  Sevda

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme