Cumhuriyetin Yıldızları Barış Manço Kitabı İle İlgili Klasik Soruları ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Cumhuriyetin Yıldızları Barış Manço Kitabı İle İlgili Klasik Soruları ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Cumhuriyetin Yıldızları Barış Manço Kitabı İle İlgili Klasik Soruları ve Cevapları

 

Cumhuriyetin Yıldızları Barış  Manço Kitabı İle İlgili  Klasik Soruları ve Cevapları


1) Barış Manço ne zaman dünyaya gelmiştir?

Cevap: Barış Manço savaş yıllarında dünyaya gelmiştir. (2. Dünya Savaşı)

2) Barış’a neden Barış adı  verildi?

Cevap: O yıllarda dünya genelinde çok sayıda savaş vardı. Savaş yerine barış gelsin umudu ile ailesi ona Barış adını vermiştir.

3) Türkiye’de ismi Barış olan ilk kişi kimdir?

Cevap: Cevabı çok basit. Barış Manço’dur. 

4) Barış’ın annesi kaç çocuk dünyaya getirmiştir?

Cevap: Üç 

5) Barış’ın annesinin mesleği nedir?

Cevap: Türk Halk Musikisi Öğretmeni

  6) Barış’ta sanatsal yetenekler olduğunu fark eden ilk kimdir?

Cevap: Annesidir.

7) Barış’ın daha önce evlerinde hiç görmediği müzik aletinin adını yazınız.

Cevap: Gitar


  8)  Barış’ın sevdiği müzik dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Anadolu Rock müziğidir.

9)  Barış ve arkadaşı ilk müzik aletlerini hangi malzemelerden yapmıştır?

Cevap:  Pirinç kavanozu ve plastik şişe

 10) Barış ve arkadaşının en çok  yapmak istediği müzik aletinin adı nedir?

Cevap: Gitar 

11) Barış  ağabeyiyle hangi ülkede yaşamaya başlamış ve orada büyük başarılara imza atmıştır?

Cevap: Belçika 

12)  Barış’ın asıl sevdiği şey neydi?

Cevap İnsanların kalplerine dokunmaktı.

 13)  Olimpia’da   yer alan ilk Türk sanatçı kimdir?

Cevap: Barış Manço

 14) Rock müziği  ile geleneksel müziği bir araya getiren sanatçı kimdir?

Cevap:  Barış Manço



15) Barış saçlarını  sadece ne zaman kestirmiştir?

 Cevap: Askere gittiği zaman 

16) Barış Manço’nun kaç çocuğu vardır?

Cevap: İki

 17) Cumhuriyetin Yıldızları Barış Manço adlı kitabı kim yazmıştır?

Cevap: Eda Bayrak

 18) Barış kendi dış görünüşü, kılık kıyafeti ve yüzükleri ile dalga geçenlere ne tavsiye ederdi?

Cevap:  Kitap okumayı tavsiye ederdi.

 19) Barş Manço en çok kimleri severdi?

Cevap: Çocukları çok ama çok severdi.

20) Barış'ı seven insanlar ona hangi unvanı verdiler?

Cevap: Çelebi. Barış Çelebi denilmiştir.

21) Barış'ın hayatında büyük bir öneme sahip olan ve Barış'ı çok seven insanların olduğu, ve Barış'ın konser verdiği, çekik gözlülerin olduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Japonya

22) Barış'a kimler "Güneş'in Şarkıcısı" demiştir?

Cevap: Japonlar

23) Japonların en sevdiği Barış Manço şarkısı nedir?

Cevap: Kara  Sevda