Cumhuriyetin Yıldızları Sabiha Gökçen Kitabı İle İlgili Klasik Sorular Ve Cevapları

 

Cumhuriyetin Yıldızları Sabiha Gökçen Kitabı İle İlgili  Klasik Sorular Ve Cevapları


1) Sabiha hangi ilimizde dünyaya gelmiştir?

Cevap: Sabiha Bursa’da dünyaya gelmiştir. Güzel ve yemyeşil bahçeleri olan bir evde dünyaya gelmiştir.

2) Sabiha küçükte yaşta kimleri kaybetmiştir?

Cevap: Anne ve babasını kaybetmiş, ağabeyi ile yaşamaya devam etmiş, ağabeyi ona destek olmuştur.

3)  Sabiha ile kimler dalga geçmiştir?

Cevap: Sabiha arkadaşları ile konuşurken onlara hayallerinden bahsetmiştir. Arkadaşları da Sabiha’yı küçümsemişler ve onun hayalleri ile dalga geçmişlerdir.

4) Okuma yazmayı çok seven Sabiha’nın en çok görmek istediği kişi kimdir?

Cevap: Gazi Paşa


5) Sabiha Gazi Paşa’ya nasıl yaklaşmıştır?

Cevap: Evlerinin arka bahçesi Paşa'nın köşküne baktığı için Sabiha Paşa'yı boş bir anında yakalamış ve ondan yardım istemiştir.

6) Sabiha kimin manevi kızı olmuştur?

Cevap: Gazi Paşa yani Mustafa Kemal Atatürk.

7) Mustafa Kemal kimden izin alarak Sabiha’yı manevi kızı olarak yanına almıştır?

Cevap: Sabiha’nın ağabeyinden almıştır ve artık Sabiha için yeni bir dönüm noktası başlamış, Ankara Çankaya Köşkünde diğer manevi kız kardeşleriyle yaşamaya başlamıştır.

8) Sabiha’ya görgü kurallarını kim öğretmiştir?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk

9) Sabiha ile aralarındaki sürtüşme tatlı bir arkadaşlığa dönüşen kişi kimdir?

Cevap: Sabiha’nın manevi kız kardeşi Zehra

10) Dünyanın ilk kadın askeri pilotu kimdir?

Cevap: Sabiha Gökçen

 11)  Sabiha hakkında bilgi veriniz?

* Sorumluluk sahibi, meraklı, çalışkan, tuttuğunu koparan, azimli bir kızdı.

* Mustafa Kemal Atatürk’ün emeklerini boşa çıkarmamıştır.

*Çankaya İlkokulu, bugün ismi Robert Lisesi  olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve  Üsküdar Amerikan Lisesi’nde eğitim gördü.

*Rahatsızlığı nedeniyle öğrenimini yarıda kesip Heybeliada ve Viyana’da  tedavi gördü.

Sabiha, 1925'te henüz on iki yaşındayken  Bursa ziyareti sırasında evlerinin yakınındaki  Hünkar Köşkü’nde konaklayan dönemin Cumhurbaşkanı  Mustafa Kemal'e  ulaşmayı ve okumak istediğini iletmeyi başarmıştı.

 

 12)  Sabiha’nın en çok ilgisini çeken ulaşım aracı nedir?

Cevap: Uçaktır. Bunun için Sabiha sürekli göklere bakardı.

Sabiha’yı pilot olmaya yönlendiren arkadaşı kim olmuştur?

Cevap: Zehra olmuştur. Başlarda Zehra ile ufak sıkıntılar yaşayan Sabiha daha sonraları Zehra ile iki yakın dost olmuşlardır.

13)  Sabiha nerede eğitim almıştır?

Cevap: Sabiha pilotluk eğitimi almak için Rusya’ya gitmiş ve orada eğitim görmüştür.

14) Sabiha’yı derinden etkileyen üzücü olay nedir?

Cevap: Manevi kız kardeşi olan Zehra’nın ölümü onu çok üzmüş. Sabiha içine kapanmış, hayata küsmüştür ama onu hayata yeniden döndüren kişi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur.

15)  Sabiha’ya Gökçen soyadının verilmesini isteyen  kişi kimdir?

Cevap: Mustafa Kemal Atatürk.

16) ) Sabiha Gökçen kitabının yazarı kimdir?

Cevap: Kitabın yazarı Eda Bayrak’tır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme