Cahit Arf Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Cahit Arf Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Cahit Arf Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Cahit Arf Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları


1) Cahit Arf nerede dünyaya gelmiştir?

Cevap: Matematik alanında kendi çok iyi yetiştirmiş olan Cahit Arf Selanik’te doğdu.

2) Cahit Arf kaç yaşında okula başladı?

Cevap: Cahit Arf kaç 4 yaşında okula başladı.

3) Cahit ve ailesi evlerini neden terk etmek zorunda kaldı?

Cevap: O yıllarda savaş vardı. Savaşlar yüzünden Cahit ve ailesi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

4) Posta şirketinde görev almış olan kişi kimdir?


Cevap: Savaş yıllarında Cahit’in babasına posta şirketinde görev verilmiştir.

6) Cahit’e ” Küçük Öğretmen” lakabını takan kimdir?

Cevap:  Arkadaşları

 7)   Kitaba göre; Olayların nedenlerini ve nedenler arasında bağ kurmayı öğreten ders aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Matematik dersidir. Çünkü matematik dersi Cahit Arf, matematiği bir meslek dalı olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görmüştür. Öğrencilerine sürekli: "Matematiği ezberlemeyin, kendiniz yapın ve anlayın." demiştir. "Matematik esas olarak sabır olayıdır. Belleyerek (ezberleyerek) değil, keşfederek anlamak gerekir.

8)  Cahit’in en sevdiği ve en başarılı olduğu ders nedir?

Cevap: Matematik dersidir.

9) ) Cahit Arf  maddi imkansızlıklardan dolayı hangi ülkeden kendi ülkesine geri döndü?

Cevap:  Fransa

10)  Cahit’e hangi ülkeden teklif geldi?

Cevap: Almanya’dan kendi ülkelerinde çalışmalarını devam etsin diye teklif geldi.

11) Cahit doktora tezini kaç yılda tamamladı?

Cevap: 1 Yıl gibi çok az bir sürede doktora tezini tamamlamıştır.


12) Cahit’in bulduğu matematik formülü ne olarak adlandırıldı?

Cevap: Kendi soyadı ile anılan  Arf formülü adlı formüldür.

13) Cahit Arf  neyi kazanmıştır?

Cevap:  TÜBİTAK bilim ödülünü kazanmıştır.(1943)

14) Cahit Arf’ın resmi hangi Türk parasının bir yüzündedir?

Cevap: 10 Türk Lirası

15) Cumhuriyetin Yıldızları Cahit Arf kitabının yazarı kimdir?

Cevap:  Eda Bayrak