Bay Hapşırık Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Bay Hapşırık Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

1) Bay Hapşırık’ın yaşadığı soğuk Diyar hakkında iki üç cümle yazınız

Cevap: Soğuk Diyar kutuplara yakın bir yerdir. Çok soğuk bir yerdir.

2) Soğuk Diyar’da herkesin burnu ne renktir?

Cevap: Soğuk Diyar aşırı soğuk bir yer olduğu için orada herkesin burnu kırmızı renktir.

3)  Bay Hapşırık adlı kitapta adı geçen hayvanları yazınız.

Cevap: Fare, fil, kedi ve köpek.


4) Soğuk Diyar’da en çok duyulan ses aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Soğuk Diyar’da en çok duyulan ses  “Hapşuuuu!” sesidir.

5) Soğuk Diyar’ın başkenti neresidir?

Cevap: Soğuk Diyar’ın başkenti  Titrek Kent adlı yerdir.

6) Bay Hapşırık en çok neyden nefret edermiş?

Cevap: Bay Hapşırık en çok hapşırmaktan nefret edermiş.

7) Bay Hapşırık’ın  ilk olarak ne zaman hapşırması durdu?

Cevap: Bay Hapşırık Soğuk Diyar2dan uzaklaşmaya başlayınca hava saha sıcak olmaya başladı ve Güneş açtı. İşte o zaman ilk defa Bay Hapşırık'ın hapşırması durmuş oldu ve buna Bay Hapşırık çok şaşırdı.


8)  Bay Hapşırık’a  “Çok üşürsen hapşırırsın.” diyen kimdir?

Cevap: Bay Hapşırık’a bu sözü söyleyen kişi  Yaşlı bilge bir sihirbazdır.

9)  Soğuk Diyar’da olmayan şey neymiş?

Cevap: Güneş. Güneş olmadığı için herkes çok üşüyormuş ve bundan dolayı da aşırı hapşırık sesleri oluyormuş.

 10) Soğuk Diyar’ın sıcak olmasını kim sağlamıştır?

Cevap:  Yaşlı sihirbaz bilge

11) Bay Hapşırık adlı kitabın yazarı kimdir?

Cevap:  Roger  Hargreaves

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme