Bay Hapşırık Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Bay Hapşırık Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Bay Hapşırık Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

Bay Hapşırık Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

1) Bay Hapşırık’ın yaşadığı soğuk Diyar hakkında iki üç cümle yazınız

Cevap: Soğuk Diyar kutuplara yakın bir yerdir. Çok soğuk bir yerdir.

2) Soğuk Diyar’da herkesin burnu ne renktir?

Cevap: Soğuk Diyar aşırı soğuk bir yer olduğu için orada herkesin burnu kırmızı renktir.

3)  Bay Hapşırık adlı kitapta adı geçen hayvanları yazınız.

Cevap: Fare, fil, kedi ve köpek.


4) Soğuk Diyar’da en çok duyulan ses aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Soğuk Diyar’da en çok duyulan ses  “Hapşuuuu!” sesidir.

5) Soğuk Diyar’ın başkenti neresidir?

Cevap: Soğuk Diyar’ın başkenti  Titrek Kent adlı yerdir.

6) Bay Hapşırık en çok neyden nefret edermiş?

Cevap: Bay Hapşırık en çok hapşırmaktan nefret edermiş.

7) Bay Hapşırık’ın  ilk olarak ne zaman hapşırması durdu?

Cevap: Bay Hapşırık Soğuk Diyar2dan uzaklaşmaya başlayınca hava saha sıcak olmaya başladı ve Güneş açtı. İşte o zaman ilk defa Bay Hapşırık'ın hapşırması durmuş oldu ve buna Bay Hapşırık çok şaşırdı.


8)  Bay Hapşırık’a  “Çok üşürsen hapşırırsın.” diyen kimdir?

Cevap: Bay Hapşırık’a bu sözü söyleyen kişi  Yaşlı bilge bir sihirbazdır.

9)  Soğuk Diyar’da olmayan şey neymiş?

Cevap: Güneş. Güneş olmadığı için herkes çok üşüyormuş ve bundan dolayı da aşırı hapşırık sesleri oluyormuş.

 10) Soğuk Diyar’ın sıcak olmasını kim sağlamıştır?

Cevap:  Yaşlı sihirbaz bilge

11) Bay Hapşırık adlı kitabın yazarı kimdir?

Cevap:  Roger  Hargreaves