Sınavlarda Çıkmış 10 Atasözü ve Anlamları

 

Sınavlarda Çıkmış 10 Atasözü ve Anlamları

 

 Az tamah çok ziyan getirir: Elindekiyle yetinmeyen, gözü bir türlü doymayan insanlar hep daha fazlasını ister ve bu açgözlülükleri de onlara pahalıya mâl olur ve bu davranışlarından dolayı böyle kimseler büyük zarara uğrar.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir: Hiç kimse dışarıdan göründüğü gibi değildir. Kimi durumlar vardır ki içinde yaşayan kimseyi rahatsız eder, uzaktan bakan ise ona imrenir.

Kara gün kararıp kalmaz: Kötü günler hep kalacak diye bir şey yoktur. O günler de bir gün sona erer ve ardından güneşli ve ferah günler gelir.

Huylu huyundan vazgeçmez: Kişilik uzun bir zaman sonucu oluştuğu için bir anda değişime uğramaz.


İştah dişin dibindedir: Canı bir şey istemeyen, iştahı olmayan kimse yiyecekten bir parça aldığı zaman düşüncesi değişip iştahı açılabilir.

Laf torbaya girmez: Ağızdan çıkan sözü artık gizlemek zor olur.

Yuvarlanan taş yosun tutmaz: Devamlı iş değiştiren kimse hem başarılı olamaz hem de  bir mal varlığına sahip olamaz.

Vakit nakittir: Zaman çok değerli bir şeydir. Tıpkı para gibi değerlidir. giden zaman bir daha geri gelmeyeceği için zamanın kıymetini bilmek ve her anı değerlendirmek gerekir. Çünkü zaman hazine gibidir.


Kartalın beğenmediğini kargalar paylaşır: Varlıklı kimselerin beğenmeyip attığı şeyler yoksullar için değerlidir.

Körle yatan şaşı kalkar: kötü insanlarla arkadaşlık kuran kişi de bir zaman kötü olmaya, kötü alışkanlıklara sahip olmaya başlar. Bunun için gezdiğimiz, arkadaşlık kurduğumuz kişileri iyi seçmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme