Geçtiğin Köprüleri Yakma Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Geçtiğin Köprüleri Yakma Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Atasözleri insanlara mesaj vermek amacı ile yazılmış güzel sözlerdir. Bu sözlerden biri de geçtiğin köprüleri yakma adlı atasözüdür. Muhtaç durumdayken sana destek olan kişilerle arandaki ilişkiyi koparma. Sana ulaşmak isteyenlerle arana mesafe koyma. Gün gelir tekrar aynı kişilerden yardım almaya, onların senin yanında olmalarına ihtiyaç duyabilirsin anlamında söylenmiş atasözüdür.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım.

İnsanoğlu çiğ süt emmiştir. İyilik de yapar kötülük de.  Çok güvendiğiniz, iyi dediğiniz kişi size her türlü kötülüğü de yapabilir. Oysa zamanında sizin zor anlarınızda yanında olan kişilere işleriniz bittiği zaman sırt çevirirseniz bu insanlığın haysiyetine yakışmayan bir davranış olur. Ne yazık ki kimi insanların gözü az birazcık para gördü mü en yakınlarını bile tanımaz olur ve burnu havada olur. Kimseyi beğenmez ve insanlarla arasına gereksiz mesafeler koyar. Böylece insanların kendisine yakınlaşmasına izin vermez.

 

Oysa eski zamanlarında onun yanında olan kişiler ona destek olan, ona yardım eli uzatan kimselerdir. Gün gelir yine kötü duruma düşebilirsin fakat bu defa yanında kimse olmayabilir. Onun için nankör olmamak gerekir. Bir anda insanlarla iletişimi koparmamak gerekir. Vefalı insan olmak, sadık insan olmak en güzelidir. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme