Favori Hayvanınızı Tanıtınız

 

Favori Hayvanınızı Tanıtınız


Hayvanlar insanların yakın dostudur. Çünkü onlar çok sevimli yaratıklardır ve korunmaya muhtaçtır. Bunun için hayvanları sevelim ve onlara asla zarar vermeyelim. Çünkü insan olan şefkat ve merhamet yakışır.

Sevgili Öğretmenim,

Benim en sevdiğim hayvan  köpektir. Evimizin bahçesinde bir köpeğimiz var ve ona bakıyoruz. Bahçede köpeğimizin bir de kulübesi var. O bizim her şeyimiz, arkadaşımız, can yoldaşımız. Köpeğimizin adı ise Çomar’dır. Çomar’ın özelliklerinden bahsetmek istiyorum: Çomar,  bize karşı sevgi dolu bir hayvandır. Bizimle kaldığı için bizim kokumuza alışıktır ve bizi gördüğü yerde hemen tanır ve kucağımıza atlar. Çünkü koku duyusu çok iyi gelişmiştir. Çomar ve diğer köpekler insanlara göre binlerce kokuyu ayırt edebilme özelliğine sahiptir, kayıp insanları bulma konusunda da oldukça başarılıdırlar. Bunun için çok şanslıyım. Sahibine bağlı bir köpektir Çomar. Yabancı kişiler bahçemize gördüğü zaman hemen havlar ve bizi uyarır. Onun için kimse bizim bahçeye kolay kolay giremez.

 

Bizi her zaman korumak için öne atılır ve bize sadık bir candır Çomar’ım. Ben de ve ailem de onu çok seviyor. Çomar kimi zamanlar hasta oluyor ve çok üzülüyoruz. Köpeklerin ömrü on beş ya da yirmi yıl arasında değişiyormuş. Bunu ilk duyduğumda çok üzülmüştüm. Onun için Çomarla kaliteli zaman geçirmeye özen gösteriyorum ve ona asla kötü davranmıyorum. Onu merhametimle sarıyorum ve başını okşuyorum. Acıktığı zaman karnını doyuruyorum ve onu asla susuz bırakmıyorum.  Aşılarını zamanında yaptırıyorum ve onun için elimden gelen özveriyi gösteriyorum. Kimi zaman onunla birlikte gezmeye gidiyorum. Bundan kendisi de zevk alıyor. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme