Ana Ailenin Güneşidir. Bir Ailede O Olmazsa Orada Büyüyen Çocuklar Gölgede Kalmış Meyveler Gibi Olgunlaşmazlar. Özdeyişi İle İlgili Konuşma

  

Ana Ailenin Güneşidir. Bir Ailede O Olmazsa Orada Büyüyen Çocuklar Gölgede Kalmış Meyveler Gibi Olgunlaşmazlar. Özdeyişi İle İlgili Konuşma

Aile bir toplumun temel yapı taşını oluşturur. Aile içinde sevgi, saygı olursa o aile mutlu ve güçlü olur. Ailenin başını oluşturan, aileyi bir arada tutan kısacası yuvayı yapan kişi ise dişi kuşlardır, yani annelerdir. Çünkü bir evi derleyip toparlayan, çocuklarını geleceğe hazırlayan ve bunun için de gece gündüz demeden çalışan, alın teri döken kişi ailenin temeli olan, ailenin en değerlisi olan anadır. Yani elleri öpülesi, kıymetli annelerimizdir. Ana ailenin güneşidir. Bir ailede anne olmadığı zaman o aile öksüz kalır. Orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşmazlar.

 

Sevgili Öğretmenim,

 Annelerimiz olmadığı zaman evde düzen olmaz ve evin hiçbir tadı olmaz. Çünkü evi ev haline getiren, eve sıcaklığını, sevgisini ve samimiyetini katan kişiler annelerimizdir. Onlar olmadığı zaman ev çok sessiz kalır. Kimse birbiri ile fazla iletişim halinde olmaz ve herkes bireysel takılır. Oysa anne aile bireylerini bir araya getirir,  çay saatleri yapılır. Yemekler yenilir, çaylar içilir ve o çay saatlerinde aile içindeki bireyler  dertlerini annesine anlatır ve anneler de çocuklarını bir güzel dinleyip onlara destek olur, onları dinler ve onları yargılamazlar.

 

Sevgili Öğretmenim, İnternette bir video izlemiştim. Bir adam şöyle anlatıyordu. Teyzem bir gün patates kızartması yapmıştı bana ve kendi çocuklarına. Tabaktaki kızartmam bitmiş ama ben henüz doymamıştım. İkinci tabağı isteyememiştim teyzemden. İşte o zaman annemin olmadığını anlamıştım ve annemin ne kadar değerli olduğunu hissetmiş  ve canım çok yanmıştı demişti. Bu söz beni çok etkiledi ve gerçekten de ana bir evin güneşi, aydınlığı, umudu, geleceği, kısacası her şeydir. Annesiz kalan çocuklar bir yanı eksik kalmış çocuklardır. Annesi olmayan çocuklara da destek olalım ve onlara annelerinin eksikliğini elimizden geldiği kadar hissettirmeye çalışalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme