Yürüme Engelli Bir Arkadaşımıza Mektup Yazınız.

 

Yürüme Engelli Bir Arkadaşımıza Mektup Yazınız.

 

Asıl engelin yürümekte değil kalpte olduğunu söyleyerek mektubuma başlamak istedim sevgili arkadaşım Fatih,

Biliyorum yaşadığın bir trafik kazası sonucunda iki bacağını da kaybetmek zorunda kaldın ve bu senin için büyük bir tramva oldu. Doğuştan yürümekte sıkıntın olsaydı belki bu kadar üzülmezdin ama sonradan olunca çok üzüldün ve çok sıkıntılar çektin. Elbette doğuştan yürüme engelli olan arkadaşlarımızı üzmek istemem. Onlar da çok üzülüyordur ve onların da yaşadığı zorlukları anlıyorum.


Sevgili arkadaşım Fatih,

Yürüyemiyorsun diye hayatın bittiğini sanma ve sakın hayattan umudunu kesme. Çünkü nice yürüme engeli olan ve başka engelleri olan kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın ne gibi büyük başarılara imza attığını biliyoruz. Ayrıca değerli olmak için bir şey başarmak zorunda da değilsin. Yeter ki hayata katıl, aramıza gir ve bizimle arkadaşlığına, dostluğuna devam et ve asla hayattan umudunu kaybetme. Hayatta hepimizin bir imtihanı vardır. Senin imtihanında bu oldu, zor oldu, acılı oldu ama ne yazık ki kadere engel olamıyoruz. Karşına seni anlamayan, empatiden yoksun kimseler çıkacaktır. Sakın böyle kimseler var diye herkesi öyle zannetme. Çünkü çok duyarlı, merhamet sahibi insanlar toplumuzda bir hayli, fazla. Allah hiç kimseyi merhametsiz insanların eline düşürmesin.

 

Sevgili arkadaşım,

Seni çok seviyorum ve bana ihtiyaç duyduğun zamanlarda sana olan desteğimi hiçbir zaman esirgemeyeceğim. Mesela haftanın bazı günleri seninle bir araya gelip kitap okuma saatleri yapalım. Birlikte fenerbahçe- galatarasaray maçını izlemeye gidelim eski günlerde olduğu gibi. Yine bağıralım, çağıralım ve yaşama sıkı sıkıya bağlanalım. Bazen dersleri aksatalım ama çalışmaktan  da asla vazgeçmeyelim. İnsan ancak çalışarak, zihnini bir şeyler ile meşgul ederek mutlu olur ve yorulur. Yoksa  hayat çekilmez olur. Elimizden gelenin en iyisini birlikte başarmaya çalışalım ve muhabbetimizi asla kesmeyelim. Seni çok seven arkadaşın gözlerinden öper, seni Allah’a emanet eder. Ailene ve tüm sevdiklerine selam eder, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Sevgi ile kal çünkü sevgi iyileştirir Fatih canım arkadaşım.

Yazan: Murat

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme