Sosyal Medyanın Toplumsal Açıdan Olumsuz Etkileri Nelerdir Konulu Konuşma

 

Sosyal Medyanın Toplumsal Açıdan Olumsuz Etkileri Nelerdir Konulu Konuşma


Sosyal medya hayatımızın bir parçası haline geldi artık. İnsanların elinde telefonlar, tabletler hızla artmaya başladı ve bu da insanların yüz yüze olan iletişimini ve etkileşimini olumsuz yönde etkilemeye başladı. İnsanlar birbirine daha az gide gelir oldu. Klavye delikanlılığı başladı ve insanlar yüzü yüz gelindiği zaman söylemeyeceği sözleri sosyal medyada yazmaya, tartışmaya başladı ve bu da sosyal medyanın insan ilişkilerine büyük bir olumsuz etkisi oldu.  Sosyal medya yüzünden  mahremiyet kavramı ortadan kalktı. Kullanıcılar kendi paylaşımlarını yaparken de başkalarının içeriklerini izlerken de mahremiyet konusuna önem vermemeye başladı. Özel diye bir şey kalmamaya başladı.


Sevgili öğretmenim,


Sosyal medya bağımlısı olan insanalar başkalarının aşırı konforlu hayatını izleyerek kendinde eksiklik olduğunu hissetmeye başladı ve bu da insanları iç içe yormaya  ve kendi kendini üzmeye neden oldu. Her türlü zorbalıklar arttı ve ağza gelen her söz klavye delikanlılığı ile yazıya dökülmeye başlandı. Her türlü özel hayat ifşa olmaya başlandı. Aile kavramı, gelenek ve görenekler, ana dile verilen önem azalmaya başlandı. İnsanlar birbirini internet üzerinden linç etmeye başladı. Her türlü kabadayılık ve küfürler artmaya başladı ve toplum ahlakı bozulmaya başladı. İnsanlar artık yüz yüz gelmemeye başladı.


 İnternette daha fazla zaman geçirilirken evde aile bireyleri birbirleri ile bile daha konuşmamaya başlar oldu. Bir bilginin doğru olup olmadığını henüz ispatlanmamışken insanlar hemen etiketlemek alışkanlık haline geldi. Bir araya gelen arkadaşlar, komşular, eş ve dostlar birlikte zaman geçiriyormuş gibi görünmeye başladı ama ne yazık ki herkes elindeki telefonu ile ilgilenmeye başladı. Bu da sosyal medyanın toplumsal hayata olan olumsuz etkilerini artırmaya devam etti. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme