Zamanı Verimli Kullanma Konusunda Konuşma Örneği

 

Zamanı Verimli Kullanma Konusunda Konuşma Örneği

 

“Boşa harcanan zaman, hayatın en pahalı lüksüdür. Çünkü zaman, geri alınamaz bir hazine gibidir.” der bir sözde. Gerçekten zaman insanlar için çok çabuk geçen ve bir anda nasıl bu kadar zaman çabuk geçti diye hepimizi şaşkınlığa uğratan andır. Zamanı verimli kullanmak ise kişinin iradesine bağlıdır.


Sevgili öğretmenim,


İradesi güçlü olan kimseler, aklını doğru işler için kullanmayı tercih eden  kimseler zamanın kıymetini çok iyi bilirler. Çünkü zaman onlar için en büyük hazine, en büyük yatırımdır. Her şeyin belli bir zamanı vardır. O zaman geçtikten sonra bazı şeylerde istenilen sonuca ulaşılabilse bile eski tadı vermeyebilir. Onun için zamanın kıymetini bilmeliyiz. Bizler de öğrenci olarak her anımızın değerini bilerek çalışmaya, yorulmaya, alın teri dökmeye devam etmeliyiz. 


Zamanımızı sosyal medyada değil kütüphanelerde, kitapların dünyasında, labatuvarlarda deney ve gözlem yaparak geçirmeliyiz. Verimli bir zaman, verimli bir gençlik  geçirmeli ve geleceğimize yön veren aydın insanlar olmalıyız. Vatanına ve milletine sadık olan ve onu çok seven öğrenciler zamanın kıymetini bilir ve bunun için de çalışmaya, alın teri dökmeye devam ederler.

 

Sevgili Öğretmenim,

Zamanı verimli kullanmak için önce disiplinli olmalıyız. Çünkü disiplin insanın yaşamını düzene sokar ve insanı daha özgür kılar. Bunun için de he işimizi belirli bir plan ve program doğrultusunda yapmalıyız. Gün içinde kendimize küçük hedefler koymalıyız ve bu hedefleri zamanında yapmalıyız. Yapamadığımız aman rahatsızlık duymalıyız ki bir dahaki sefere boşa zamanımız gitmemiş olsun. Derslerimiz için, eğlencemiz için, dinlenmemiz için günü saatlere bölelim ve hayatımıza çeki düzen verelim. 


Böyle yaptığımız zaman hem kendimize bolca vakit kalır, hem çalışmamıza hem de hayallerimiz gerçek olur. Bunun için zamana değer verelim. Zaman ile ilgili şu söz çok değerlidir: “Mutluluk başarıya  başarı ise  zamanı değerlendirmeye bağlıdır.” der Seneca. Bunun için zamanı verimli kullanmalıyız. Bir işi bitirdiğimiz zaman hemen başka bir işe koyulmalı ve emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme