Mutluluk Konulu Konuşma

 

Mutluluk Konulu Konuşma

 

İnsan mutlu olduğu zaman daha heyecanlı olur, daha hareketli olur ve yaşama dört elle tutunur. Mutlu olmadığı zaman canı bir şey yapmak istemez ve can sıkıntısı başlar.

Sevgili Öğretmenim, değerli arkadaşlarım,


Mutluluk kavramı her kişiye göre  göre değişir.  Örneğin; Bir çocuğa göre mutluluk;  bir parça çikolata ya da bir oyuncak olabilir. Ya da anne ve babasının ona ilgi göstermesi olabilir. Bir gence göre ise arkadaşları arasında popüler olmak, çalışkan olmak, bir müzik aleti çalabilmek olabilir. Bir yetişkine göre işinde başarılı ve tanınır olmak, bir yaşlıya göre ise hayırlı ve okumuş evlatlar yetiştirme, geriye baktığında kimseye zarar vermeme, kimsenin ahını almama olabilir. Bana göre mutluluk insanın sevdiği işi ile ilgilenmesi ve sevdiği işten zevk almasıdır. Ailesi ile birlikte vakit geçirmek, kimseye muhtaç olmadan kendi ayakların üzerinde durabilmektir mutluluktur.


Savaşların olmaması, dünyada barışın daim olması, ülkemizin ekonomik açıdan gelişmeye başlaması benim için mutluluğu ifade eder. Mutlu olmak için çok çalışmalıyız ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Mutluluk ile ilgili şu söz de çok önemlidir: “Mutluluğun sırrı basittir. Yapmayı sevdiğiniz bir şey bulun. Tüm zihin gücünüzü ve enerjinizi bu sevginize yöneltin. Bolluk yaşamınıza akacak, tüm arzularınız yerine gelecektir.” der Robin Sharma. Nefes alabiliyorsak, sevdiklerimiz yanımızdaysa, sağlıklıysak mutlu olmamak için hiç bir bahanemiz yoktur. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme