Kan Kusana Altın Leğenin Ne Faydası Var Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Kan Kusana Altın Leğenin Ne Faydası  Var Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Ağır hasta veya dertli olan kimsenin zenginliği sorunlarına çare olmaz. Etrafındaki gösterişli mal, kıyafet ve daha birçok şeyin zor durumda olan biri için hiçbir kıymeti yoktur. Kişi bunlara önem vermez ve kendi ağır hastalığı ile, sorunları ile ilgilenmeye bakar. Bunun için de atalarımız kan kusana leğenin ne faydası var sözünü söylemişlerdir.

 

Sevgili öğretmenim,

İnsan için en önemli hazine sağlığıdır. Sağlık yerinde olmadığı zaman sahip olunan malın ve mülkün zerre kadar değeri yoktur. İnsanoğlunun bu dünyada başına her şey gelebilir. Örneğin bir ev hanımı hiç ummadığı bir anda ağır bir hastalığa yakalanabilir. Eşinin de çok iyi bir işi olmasına rağmen, maddi durumları yeterince iyi olmasına rağmen o maddi durum kişinin derdine bir çözüm yolu bulmuyorsa ne yazık ki sahip olunan şeylerin hiçbir  önemi olmaz. İnsanın asıl tasası sağlığı olur. Bir an önce ağır hastalıktan kurtulmak olur. Ağır hastalığa yakalanan bir kişi çok acı çeker. Hastalığın tedavisi olmadığı için çektiği acılar kişiyi günden güne bitirir. O kişinin ne kadar varsıl olmasının hiçbir önemi kalmaz.

 

Altınlara, mücevherlere de sahip olsak bunların gözümüzde bir önemi kalmaz. Onun için sağlık en değerlimiz olmalıdır. Allah kimseye ağır bir yük, ağır bir hastalık yüklemesin. Paramız az olsun, öz olsun ama sağlığımız hep iyi olsun. İşte  o zaman hayat daha anlamlı olur ve derdimiz para değil mutluluk olur, şükür olur ve sahip olduğumuz sağlığımızın  değerini daha iyi anlamamız olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme