Yetim Malı Ateşten Gömlektir Atasözü İle İlgili Konuşma Hazırlayınız.

Yetim Malı Ateşten Gömlektir Atasözü İle İlgili Konuşma Hazırlayınız.

 

Kimsesiz ve yetim olanların malı korunmalıdır. Aksi takdirde onların ahı insanı ondurmaz. Bundan dolayı yetim malına asla el uzatılmamalıdır yoksa sonu felaket olur.

 

Sevgili öğretmenim,

 

Anne ve babası olmayan, kimsesiz kimselerin de hepimizin sahibi olduğu gibi Allah’ı vardır. Onları koruyan, gözeten Yüce Rabbi vardır. Bunun için yetim malına göz konulmamalıdır. Yakınlarını kaybetmiş kimselerin bir de malına göz koymak, onların hakkını yemek açgözlü ve mal hırsı olan insanların özelliğidir. Yetim malı yendiği takdirde bunun sonu kötü olur. Çünkü yetim malı ateşten gömlektir. Kimse o ateşte yanmayı istemez herhalde. Çünkü yetim malı yemek ateşte yanmak demektir. Zaten yakınlarını kaybetmiş insanlara bir de yakın çevresi ihanet ederse bu daha da acı olur.

 

Aksine en yakınları yetimlerin hakkını korumalı, onlara daha fazla hak tanımalı ve onların her işinde yardımcı olmalıdır. İşte o zaman bunu yapan kimseler yetim hakkını gözetmiş olur ve Yüce Allah kartında da değerli olup ve işleri rast gider.  Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in yetimle ilgili şu sözü de aklımızda bulunmalıdır:”  İnsanı helâke sürükleyen yedi şeyden biri de, yetim malı yemektir.” Onun için aman ha yetim malını yemekten sakının ve onlara kol kanat olun. İşte böyle insan olursunuz ancak.  Bu atasözü ile anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme