İyilik ve Adalet İle İlgili Kompozisyon

 

İyilik ve Adalet İle İlgili Kompozisyon


Adaletin olmadığı yerde ahlak olmaz. Adaletin olmadığı yerde iyilik de olmaz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyen Sevgili Peygamber efendimiz Hz Muhammed Mustafa adaletin her daim önemli olduğunu söylemiştir. Hz Ömer de adalet mülkün temelidir demiştir. İyilik sadece insanlara tebessüm etmek, merhametli davranmak demek değildir. 


Bir yerde haksızlık varsa orada susmamak, haklı olanın yanında olmak ve haksız olana karşı durabilmektir. İnsan ancak adaletli olursa iyilik yapmış olur, iyi bir insan olmuş olur. İyilik ve adaletin olduğu bir dünyada kötülüklere yer kalmaz. İnsanlar birbirine karşı hoşgörülü ve sevgi  dolu olur. Adalet başta olduğu zaman her türlü güzellikler de kendiliğinden gelmeye başlar. Güçlü ve zalim olan güçsüz ve mazlum olanın hakkını yiyemez. Adalet herke için geçerli olduğunda toplumların gelişmesi ve ilerlemesi de daha kolay olur. İyilik adaletli olmaktır. 


Adaletli olmak da iyiliği kendiliğinden getirecektir. Bunun için her zaman haktan ve hukuktan yana olmalıyız. Doğrunun , dürüstün yanında olmalıyız. Çıkarlarımız uğruna değil hak uğruna mücadele etmesini bilmeliyiz. Ancak bu şekilde iyi ve adil bir insan olmuş oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme