Yeni Yıldan Beklentilerim Konulu Konuşma Örneği

 

Yeni Yıldan Beklentilerim Konulu Konuşma Örneği


Her yeni yıl bizi bir yaş daha ileriye götürmektedir. Yaşımız ilerlesin ama ruhumuz gerilemesin, ruhumuz hep geç kalsın. Yeni yıla özgü her insanın umutları vardır.


Sevgili Öğretmenim,

Benim yeni yıldan beklentilerim şunlardır; Yeni salgınların ortaya çıkmaması, İsrail- Filistin savaşının bir an önce son bulması ve çocukların ölmemesi, kadınların ölmemesi, insanların işkenceye maruz bırakılmamasıdır. Dünyada barışın olmasını umuyorum, inşallah da öyle olur. Yeni yılda kadına şiddetin, hayvana şiddetin, çocuk istismarının son bulmasını istiyorum ve insanlarımızın bilinçli, eğitimli, ahlaklı insanlar olmasını istiyorum. Tüketim çılgınlığının azalmasını istiyorum. Ülkemizin ekonomisinin iyi olmasını, enflasyonun dengeye gelmesini umut ediyorum. Türk Lirası eski değerine kavuşsun istiyorum. Ülkemiz her açıdan daha çok gelişsin, üniversiteyi bitirip mezun olmuş atanmamış her öğrencinin atanmasını istiyorum.


 İşsizliğin azalmasını, her ailenin evine ekmek götürmesini istiyorum. Ailemiz yanımızda olsun, aile içi huzur, sevgi, dayanışma ve ilgi olsun istiyorum. Kendi kültürümüze dönelim, ana dilimize sahip çıkalım ve Batı'nın yaşam tarzını almayalım istiyorum. Türk  ahlak yapısını bozan sitelerin kapanmasını istiyorum. Gençlerin daha çalışkan, daha heyecanlı ve daha çok kitap okumasını istiyorum. İnsanlar daha samimi ve daha doğal olsun, yeni yıl hepimizi mutluluk , sevgi, barış, yardımlaşma, güven, saygı gibi kavramları getirsin istiyorum.


 İnsan ilişkileri daha samimi olsun ve yapay davranışlar son bulsun istiyorum. Daha sağlıklı olayım ve irademe hakim olayım istiyorum. Daha sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmayı ve daha çok kitap okumayı umuyorum. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme