Çabuk Kurulan Dostluklar Güven Verir Mi Konulu Konuşma

 

Çabuk Kurulan Dostluklar Güven Verir Mi Konulu Konuşma


Dostluk kısa zamanda kurulan bir şey değildir. Bir insana güvenmek, onunla samimi olmak ve iyi ilişkiler kurmak yıllar alır. Yani belirli bir zaman, süreç ve sabır gerekir dostluğun olması için. Dostluk güvendir, sadakattir, senin olmadığın zamanlarda senin hakkında konuşan kişilere gereken cevabı vermek ve dürüst olmaktır.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli sınıf arkadaşlarım.

Çabuk kurulan dostluklar çabuk da sona erer. Bir kere yakın bir zamanda tanıştığın kişinin nasıl bir özelliğe sahip olduğunu, hangi durumlarda hangi tepkiyi vereceğini bilemezsin. Bunun için bir yaşam tecrübesinin olması gerekir. Yani dostluklar yıllar içinde kurulur ve kurulan dostluklar içtenlikle beslenmişse, arada dürüstlük ve güven de varsa o dostluklar ömür boyu devam eder. Bir yerde çabuk kurulan dostluk varsa orada çıkar ilişkileri vardır ve zaten o dostluk ilişkileri de çıkar ilişkileri bitince biter. Oysa gerçek dostluk çok başka bir şeydir. Arada menfaat yoktur. Seni, sen olduğun seven, sana değer veren, hem başarılı anında seninle mutlu olan, hem de kötü zamanlarında, dara düştüğün anlarda  sana destek veren kişidir dost.

 

Çabuk kurulan dostlukla sabun köpüğüdür, kısa zamanda yok olur.  Dost dediğin kişi öfkeli anında nasıl, senin zor zamanlarında nasıl bunu öğrenmek yıllar alır. Bunun için bize her gülene, bir anda samimi olmaya çalışan insanlara dikkat etmeliyiz. Böyle kimselerin ya bir çıkarı vardır ya da başka amaçları. Onun için şunu söyleyebilirim: Çabuk kurulan dostluklar dostluk değil, samimiyetsizlik, yapmacıklıktır. Anlatacaklarım ve söyleyebileceklerim bunlardır. Dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sağlam dostlarınızın olması dileği ile…

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme