Neden Dürüst Olmalıyız Konulu Konuşma

 

Neden Dürüst Olmalıyız Konulu Konuşma


Dürüst olmak kişinin şahsiyetli ve asil olması ile ilgili bir durumdur. Dürüst olmak gerekir çünkü kişi önce kendine saygılı olmalı, önce kendini sevmeli ve kendi vicdanında rahat edebilmelidir.

 

Sevgili  Öğretmenim,

Dürüst olmalıyız çünkü dürüst olan insan hiçbir zaman yalan söylemek zorunda kalmaz. Yalan söylemek zorunda kalmadığı için de bir şeyleri karıştırmaz ve her zaman net ve berrak bir beyne sahip olur. Dürüstlük bireyin kendisine olan öz saygısı, kendisine olan özgüveni ve sevgisidir. Dürüst olduğun zaman yalancı bir insan olmazsın. Başka insanlar, arkadaşlar, dostlar da sana güvenir ve yola seninle çıkmak isterler. İnsanlar bir işe gireceği sırada senden bilgi almak isterler. Çünkü senin sözüne itimatları tam olur.

 

Dürüst olmalıyız çünkü ancak o zaman işlerimiz yolunda gider ve kendi ayaklarımız üzerinde durabiliriz ve kimseye minnet eylemek zorunda kalmayız. Dürüst olduğumuz zaman bazı zamanlar kaybedebiliriz ama bu durum onursuz olmaktan çok daha iyidir. Dürüst olduğumuz için başka kişiler bize daha çok güvenir, daha çok saygı duyar ve özümüz ve sözümüz bir olduğu için kimse arkamızdan kötü bir söz söyleyemez. Çünkü hiçbir zaman yalana, dolana başvurmayan bir insan oluruz. Toplumun gözünde değerli biri oluruz. Daha ahlaklı insan olmak için, topluma faydalı olmak için, yakın çevremize örnek olmak için, doğru işler yapmak içimn dürüst olmalıyız. Bizi yaratan Allah’a karşı görevlerimiz olduğu için, ona yaraşır bir kul olmak için, adaletli, ahlaklı, dürüst ve güvenilir kimselerden olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme