İşbirliği İle İlgili Konuşma

  

İşbirliği İle İlgili Konuşma

 

İnsanlar tek başına yapamadıkları, zorlandıkları işleri birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaptıkları zaman daha verimli sonuçlara ulaşırlar. İnsanın kendi başına yapamayacağı işler vardır ve bunun için de mutlaka diğer insanlara gereksinim duyar.  Diğer insanların da bilgisi, görgüsü, kültürü işin içine girdiği zaman daha güzel ve daha  verimli sonuç alınır. Her iki tarafında isteklerinin ve ihtiyaçlarının karşılanması insanlar arasındaki işbirliği ve dayanışmayı güçlendirir. İşbirliği ve dayanışma olmazsa yapılan işten verim alınamaz. Onun için işbirliğine her zaman önem vermeliyiz.

 

Sevgili Öğretmenim,

 Bizlerin de üzerine düşen sorumluluklar vardır. Mesela eve gittiğimiz zaman misafir geleceği zaman annemiz ev işi yapıyorsa onunla işbirliği yapıp en kısa zamanda evi temizlemeli ve ev misafire hazır hale getirilmelidir.  Annemiz yemekleri yapıyorsa bizler de odayı düzenlemeliyiz, odalara çekidüzen vermeliyiz. Böyle olduğu zaman hem annemizi mutlu etmiş oluruz hem de annemizle işbirliği yaptığımız için ev işleri daha kolay ve kısa bir şekilde bitmiş olur. İşbirliği hayatın her alanında geçerlidir. Graham Bell'in işbirliği ile ilgili şu sözü çok anlamlıdır: "Büyük keşifler ve gelişmeler, her zaman birçok zekanın işbirliğini gerektirir."

 

Mesela iş yerindeki arkadaşlar arasında da işbirliği vardır. Birlikte çalışmak, birlikte bir amaca odaklanmak ve ve amacı gerçekleştirmek her türlü fedakarlığı yapmak, farklı görüşlere açık olmak ve farklı görüş açılarını bir araya getirmek çok daha güzel sonuçlara gitmemizi sağlayacaktır. İşbirliği ve dayanışmanın olduğu yerde güç vardır, başarı vardır, kararlılık ve sabır vardır. İşbirliğinin olmadığı yerde başarı olmaz, güç olmaz ve işler yolunda gitmeyebilir. İnsanlar arasında güven ve dayanışmayı sağlayan işbirliğine hepimizin ihtiyacı vardır. Anlatacaklarım ve söyleyebileceklerim bunlardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim öğretmenim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme