En Sevdiğiniz Hayvan Hakkında Konuşun

 

En Sevdiğiniz Hayvan Hakkında Konuşun

 

En sevdiğim hayvan kuşlardır. Kuşlar bana özgürlüğü ve bağımsızlığı çağrıştırmaktadır. Havalar soğuyunca sıcak memleketlere gitmektedir. Yani seyahat etmektedirler. İstedikleri yerlere uçup hayatın keyfini çıkaran canlılardır diye düşünüyorum. Kuşlara ilgim ve merakım fazladır. Bunun için yaz tatilinde evimizin bahçesinde ki bir ağaca kuş yuvası yaptım ve anne kuş yavru kuşlarına rahat bir yerde baksın diye elimden geleni yapmaya çalıştım.

 

Geçen gün yaralı bir kuş balkonumuza konmuştu. Hemen ayağındaki yarayı sildim ve sardım. Daha sonra ona yem ve su verdim. Sonra özgür bir şekilde yavaşça havalanarak uçuşunu izledim. Onu izlemek, ondaki uçma yeteneğini görmek beni çok heyecanlandırdı. Ben de kuşlar gibi özgür olmak istiyorum ve seyahat etmeyi, farklı ülkelere gitmeyi çok istiyorum. Araştırmaya göre, kuşlarla karşılaşmak depresyonlu insanların ve genel olarak herkesin ruh halini iyileştiriyor. Araştırmacılar bulguların, parklar ve kanallar gibi kuşların bol olduğu yerlere yapılan ziyaretlerin, doktorlar tarafından ruh sağlığı koşullarını tedavi etmek için reçete edilebileceğini söyledi.

 

 Çünkü kuşların cıvıl cıvıl sesler çıkarması, sürü halinde uçması ve birbirlerine olan bağlığı beni çok etkilemektedir. Kuş sesleri zihinsel sağlığımızı da olumlu yönde etkilemektedir. Onlar havada uçarken kendimi onlara hayran hayran bakarken buluyorum ve onları gördüğüm zaman moralim daha iyi oluyor ve kendimiz daha özgür, daha mutlu hissediyorum. Ayrıca kuşların doğanın ekolojik dengesine de birçok faydası vardır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme