Bir Meslek Seç Bu Mesleği Seçmenin Avantajlarını ve Zorluklarını Anlat.

 

Bir Meslek Seç Bu Mesleği Seçmenin Avantajlarını ve Zorluklarını Anlat.


Her mesleğin kendine göre  faydaları ve zorlukları vardır. Bir insan mesleğini seviyorsa, mesleği ile meşgul oluyorsa mutlu olur ve hayat boyu çalışmaktan zevk alır ama yaşlandığımız zaman bu işlevimizi azalmaya başlıyor insan artık yorulmaya başlar. Mesleğin zor anları da vardır. Mesela kimi insanlar mesleğinden dolayı ailesi ile fazla vakit geçiremez, çocuklarına fazla zaman ayıramaz, memleketine fazla gidip gelemez vb. gibi.

Sevgili Öğretmenim,

Benim seçtiğim meslek ise hakimliktir. Hakimliği seçmemin nedeni adalete, hak ve hukuka çok önem vermemden kaynaklanmaktadır. Hakim olmak ve hakimliği doğru ve dürüst bir şekilde yapmak, objektif olmak çok önemlidir. Bazen gözden kaçırdığınız ufak bir hata başka bir insanın yaşamına mâl olabilir. Bu da ömür boyu vebal demek. Onun için çok dikkatli olmak gerekir ve hakimliğe dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek gerekir. Hakimlik çok zor ve aynı zamanda  insanı çok da onurlu kılan eden bir meslektir. Çünkü adalet, hak, hukuk, eşitlik, insana değer verme, mazlumun yanında olma ve doğruluk peşinde olma  gibi kavramlar vardır. Ben tarafsız bir hakim olmak, ülkeme faydalı olmak isterim. Vatansever bir hakim olmak isterim.

 

Sevgili Öğretmenim,

Hakim olanın kendine göre zorlukları şunlardır: Yüksek sorumluluk altında çalışırlar ve bu nedenle yoğun stres altında olabilirler ve bu da kişiyi yorabilir. Bazen duygusal kararlar alınabilir ve bu da davada haklı olan kimselerin zarara uğramasına neden olabilir. Hakim çeşitli kimseler tarafından ölüm tehdidi alabilir, ailesi ile ilgili tehditler alabilir. Siyasi baskılara maruz kalabilir ve bu durum da can sıkıcı olabilir. Bu da kişinin yaşamını zora sokar ve can sıkıcı olabilir. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme