Ben Öğretmen Olsaydım Konulu Konuşma

 

Ben Öğretmen Olsaydım Konulu Konuşma


Öğretmen olmak, öğrencilerinin olması, özellikle de seni çok seven, sana bağlı olan ve seni görmediği zamanlarda özleyen öğrencilerinin olması çok güzel bir duygudur.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım


Ben öğretmen olsaydım öğrencilerimi çok severdim. Onlar arasında çalışkan ve tembel ayrımı yapmazdım ve her birinin seviyesine inip gözlerinin içine bakardım. Onları sevdiğimiz, onlara değer verdiğimi davranışlarımla belli ederdim. Çok hırçın olan öğrencilerime karşı ön yargılı olmazdım. Neden hırçın olduğunu psikolojik rehber öğretmeninin de desteği ile öğrenmeye çalışırdım. 


Çocukları aşırı ödevlere boğmazdım. Onların dersten zevk alması için farklı öğretim yöntem ve teknikleri kullanırdım. Onların dikkatini çekecek materyaller hazırlar ve onların dersten zevk almasını sağlardım. Öğretmenler Gününde kesinlikle hediye kabul etmediğimi onlara söylerdim. Böylece hiçbir öğrencim kendini hediye alma zorunluluğu içinde hissetmezdi ve böylece ben de vicdani olarak kendimi daha rahat ve daha mutlu hissederdim.

 

Sevgili Öğretmenim,

Ben öğretmen olsaydım öğrencilerime hiç bir şekilde şiddet uygulamazdım ve sorunları konuşarak çözmeye çalışırdım. Öğrencimin biricik ve değerli olduğunu ona her türlü hissettirirdim. Onları gezilere götürürdüm ve yaparak, yaşayarak öğrenmelerine katkıda bulunurdum. Onların güzel ahlaklı insanlar olması için elimden gelen her türlü örnek davranışı gösterirdim.


 Onların hayatında güzel bir anı olarak kalmak ve beni iyi olarak, iyi insan olarak hatırlamalarını isterdim. Onun içinde hiç birine ses tonumu yükseltmez ve onları korku kültürü ile yetiştirmezdim. Onlara sevgiyi, saygı, dürüst ve güvenilir insan olmayı öğretirdim. Hem akademik hayatları boyunca, hem de sosyal yaşamları boyunca başarılı olmaları için elimden gelen her türlü özveriyi gösterirdim. Anlatacaklarım bu kadardı. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme